Sparta dankt Olij en verslaat Heerenveen

Sparta Rotterdam heeft het reguliere Eredivisie-seizoen afgesloten met een overwinning op sc Heerenveen. De Kasteelheren trokken de wedstrijd na rust naar zich toe: 2-1.

Sparta met goed gevoel naar play-offs

Heerenveen was in de eerste helft de bovenliggende ploeg. Zowel Charlie Webster, Pelle van Amersfoort als Espen van Ee belaagde het vijandelijke doel, maar keer op keer wist Olij redding te brengen. De Sparta-doelman gaf daarmee een duidelijk signaal af aan de technische staf van het Nederlands elftal, dat hem heeft opgenomen in de voorselectie voor het EK.

Sparta wist aan de andere kant Noppert ook meermaals aan het werk te zetten. De boomlange doelman zat vlak voor rust mis bij één van die kansrijke momenten, maar Bart Vriends wist dit niet af te straffen. Om die reden zochten beide teams met een 0-0 stand de kleedkamer op. Na rust was de eerste kans weer voor Heerenveen, ware het niet dat Olij wéér redde op een inzet van Van Amersfoort.

Rotterdammers slaan na rus toe

Tegen de verhouding in nam Sparta in de 57ste minuut de leiding. Camiel Neghli kreeg de mogelijkheid om binnen het strafschopgebied om zijn as te draaien en Noppert kansloos te laten middels een schot in de verre hoek: 1-0. Sparta wist deze voorsprong vervolgens niet alleen vast te houden, maar liep dankzij Tobias Lauritsen ook nog eens uit naar een grotere marge.

In de eindfase redde sc Heerenveen nog wel de eer. Pawel Bochniewicz bepaalde de eindstand op 2-1.

Scoreverloop: 1-0 (57′) C. Neghli, 2-0 (73′) T. Lauritsen, 2-1 (90′) P. Bochniewicz