Camiel Neghli

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Camiel Neghli

Camiel Neghli is een Algerijnse middenvelder annex aanvaller van Nederlandse komaf. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van De Graafschap naar Sparta Rotterdam.

  • Neghli speelt momenteel voor Sparta Rotterdam
  • De middenvelder/aanvaller kwam eerder uit voor De Graafschap
  • In 2022 debuteerde hij als jeugdinternational van Algerije

Clubcarrière Camiel Neghli

Neghli zag op 6 november 2001 het levenslicht in Ede. Op jonge leeftijd zette de aanvallend ingestelde linkspoot zijn eerste stappen op het voetbalveld bij VV Blauw Geel ’55. Via VV Bennekom verscheen het talent op de radar van FC Twente, waar hij in het seizoen 2013-2014 zijn kunsten vertoonde binnen de voetbalacademie. Na dit jaar maakte Neghli de overstap naar de opleiding van De Graafschap.

Camiel Neghli
In het tenue van De Graafschap (Pro Shots)

Doorbraak bij De Graafschap

Op 4 december 2020 maakte Neghli zijn debuut in het betaald voetbal. In de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht (2-3 overwinning) mocht hij als aanvallende middenvelder 86 minuten aantreden voor De Graafschap. Zijn eerste doelpunt voor De Superboeren maakte het talent op 24 januari 2021 in de uitwedstrijd tegen FC Volendam (1-4 overwinning). In zijn eerste seizoen als profvoetballer bleef zijn teller steken op acht wedstrijden.

Tijdens de tweede helft van het seizoen 2021-2022 wist Neghli een basisplaats te veroveren bij De Graafschap. Op bezoek bij Helmond Sport wist hij voor het eerst twee keer te scoren in de Keuken Kampioen Divisie. De linkspoot beleefde zijn definitieve doorbraak in het volgende seizoen door 36 keer in actie te komen (twaalf doelpunten en zes assists). Hiermee verscheen hij op de radar van Sparta Rotterdam.

Camiel Neghli

Sparta Rotterdam

Neghli debuteerde op 12 augustus 2023 in het tenue van Sparta Rotterdam, dat een 1-2 zege behaalde op PEC Zwolle. Bij De Kasteelheren werd hij vooral ingezet als vleugelaanvaller. Zijn eerste doelpunt voor de club maakte hij op 1 november 2023 tijdens de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels (0-2 zege). Neghli scoorde in zijn eerste seizoen zesmaal, waaronder tweemaal tegen FC Utrecht en één keer tegen Ajax. Vooral diens doelpunt in Stadion Galgenwaard was er eentje om in te lijsten.


Interlandcarrière Camiel Neghli

Neghli werd geboren in Nederland, maar heeft ook de Algerijnse nationaliteit. In mei 2022 debuteerde de toenmalig speler van De Graafschap in de Onder 20-selectie van het Afrikaanse land. Tegen de leeftijdsgenoten van Japan en Colombia kreeg hij speeltijd in dit team.

Laatste update: 30 mei 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie