Arno Verschueren

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Arno Verschueren

Arno Verschueren is een Belgische aanvallende middenvelder. Sinds de zomer van 2022 staat hij onder contract bij eredivisionist Sparta Rotterdam.

  • Verschueren speelt momenteel voor Sparta Rotterdam
  • De middenvelder kwam in Nederland eerder uit voor NAC Breda
  • In België speelde hij voor KVC Westerlo en Lommel SK

Clubcarrière

Verschueren werd op 8 april 1997 geboren in het Belgische Lier. In 2002 werd de rechtspoot opgenomen in de jeugdopleiding van Lierse SK, waar hij zijn eerste stappen als voetballer zette. De middenvelder speelde op jonge leeftijd eveneens voor KVC Westerlo en OH Leuven.

Debuut voor Westerlo

In 2014 sloot Verschueren zich opnieuw aan bij KVC Westerlo, dat net was gepromoveerd naar de Eerste Klasse. Op 9 augustus debuteerde hij als profvoetballer tegen Waasland-Beveren (1-1). Na de invalbeurt van tien minuten verscheen pas op 9 november opnieuw binnen de lijnen tijdens de uitwedstrijd tegen de Belgische topclub Club Brugge (5-0 nederlaag). Verschueren speelde in totaal vijf officiële wedstrijden in het seizoen 2014-2015.

Het perspectief bij KVC Westerlo nam in het seizoen 2015-2016 nauwelijks toe. In competitieverband werd er nog viermaal een beroep gedaan op de middenvelder, die twee bekerwedstrijden mocht afwerken. Zijn totale teller liep daarmee op naar elf officiële wedstrijden.

Sterkhouder bij NAC

Verschueren maakte in augustus 2016 de overstap naar eerstedivisionist NAC Breda, waar hij debuteerde in de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht (1-2 nederlaag). Ruim twee maanden later, op 28 oktober, maakte de middenvelder zijn eerste doelpunt als profvoetballer tijdens de doelpuntrijke uitwedstrijd tegen TOP Oss (3-4 zege). De Parel van het Zuiden dwong in zijn eerste seizoen meteen promotie naar de Eredivisie af door in de finale van de play-offs af te rekenen met eredivisionist NEC.

Op 15 april 2018 maakte Verschueren zijn eerste doelpunt op Eredivisie-niveau. Hij koos daarvoor een speciale wedstrijd uit: de burenruzie met Willem II, dat wel met 1-2 aan het langste eind trok. NAC sloot het seizoen 2017-2018 af als nummer veertien en handhaafde zich op het hoogste niveau. Een jaar later daalde de Bredase formatie alsnog af naar de Eerste Divisie, waar Verschueren zijn vierde contractjaar doorbracht. Zijn teller liep op naar 116 wedstrijden namens NAC (dertien doelpunten).

Anderhalf jaar Lommel

Lommel SK viel in 2020 in handen van de City Football Group, met Manchester City als uithangbord. Verschueren liet zich verleiden door het ambitieuze aanbod van de club uit de Belgische Tweede Klasse. Op 24 augustus 2020 maakte de middenvelder zijn debuut in de doelpuntrijke thuiswedstrijd tegen RFC Seraing (3-5 nederlaag). Hij viel op door tussen 21 februari en 7 maart 2021 in drie opeenvolgende wedstrijden te scoren.

Verschueren verdubbelde zijn doelpuntentotaal in het seizoen 2021-2022 door opnieuw driemaal te scoren voor Lommel SK. Hij maakte zijn contractperiode niet vol, aangezien hij in januari 2022 koos voor een terugkeer naar Nederland. Bij Sparta Rotterdam tekende de rechtspoot voor drieënhalf jaar.

Juichen in Sparta-shirt (Pro Shots)

Sterkhouder bij Sparta

Als Spartaan debuteerde Verschueren op 6 februari 2022 in de Rotterdamse derby tegen Feyenoord (4-0 nederlaag). Drie weken later incasseerde de middenvelder een rode kaart in de thuiswedstrijd tegen PSV, dat vervolgens een 1-2 zege uit het vuur sleepte. Onder Henk Fraser dreigde degradatie uit de Eredivisie, maar vlak voor het einde van het seizoen werd de hoofdtrainer vervangen door Maurice Steijn. Sparta slaagde er mede dankzij Verschueren, die een aantal belangrijke doelpunten opeiste, in om zich ternauwernood te handhaven.

Onder aanvoering van Steijn bleef Sparta Rotterdam uitstekend presteren in het seizoen 2022-2023. De Kasteelheren zorgden voor een daverende verrassing door de finale van de play-offs om Europees voetbal te bereiken. Een ultieme bekroning bleef uit door toedoen van FC Twente, maar het applaus kwam de Spartanen zeker toe. Verschueren sloot zijn eerste volledige Sparta-seizoen af met fraaie cijfers: tien doelpunten uit 37 wedstrijden.

Laatste update: 16 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie