Xavi Simons slotdag-sterspeler! Ook van seizoen? | SN Team van de Week 34

Foto: Xavi Simons slotdag-sterspeler! Ook van seizoen? | SN Team van de Week 34

Xavi Simons heeft zichzelf op de valreep van het Eredivisie-seizoen naar de Sterspeler van de Week geschoten. De PSV-aanvaller bezorgde zijn ploeg de winst bij AZ (1-2) en zichzelf een sterrenplek in het SoccerNews.nl Team van de Week 34. Wie weet wordt Simons ook nog wel SN Sterspeler van het Seizoen.

SN Team van de Week 34: perfecte mix en afsluiting seizoen

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Maar eerst moet Simons nog een plekje zien te bemachtigen in het SN Team van het Seizoen. Houd onze site, Instagram, TikTok, Facebook, YouTube en Twitter in de gaten want spoedig kan je gaan stemmen op jouw favoriete speler(s) voor dat prestige-elftal.

Eerst nog terug naar de slotdag. Kampioen Feyenoord verloor na al het Ibiza-feestgedruis, AZ moest dus buigen en Ajax sloot het seizoen in stijl af met een dramawedstrijd. Cambuur nam afscheid met een vierklapper en Sparta gaat de play-offs voor Europees voetbal in met een knal. Verder wonnen FC Twente, FC Utrecht, FC Volendam en sc Heerenveen nog. Het zorgt voor een perfecte mix en afsluiting van het SN Team van de Week, editie 34.

Keeper: Kjell Scherpen (Vitesse)

Op de slotdag kwam daar toch opeens Kjell Scherpen bovendrijven. Op veel momenten dit seizoen was hij door zijn weifelende optredens mikpunt van spot, maar tegen Feyenoord stak hij boven zichzelf uit. Hij hield de nul tegen de landskampioen dankzij liefst 8 reddingen. Zijn club Vitesse sloot het seizoen af met een fraaie zege (0-1). Zo verloor Feyenoord voor de tweede keer dit seizoen en het was ook nog de eerste nederlaag in De Kuip. Door het doordeweekse Ibiza-gefeest zal de kampioensploeg er wat minder om malen, maar Scherpen kan zijn uitverkiezing in het SN Team van de Week wel mooi in zijn zak steken.

Rechtsback: Joshua Brenet (FC Twente)

Met een assist was Joshua Brenet van grote waarde voor FC Twente in de dikverdiende zege op Ajax (3-1). De oud-PSV’er heeft een uitstekende pass in de benen en dat zag je bij de gelijkmaker. Hij legde de bal zo op het hoofdje van spits Manfred Ugalde. Sowieso is Brenet met passen uiterst nauwkeurig (90 procent). Brenet kan als opkomende rechtsback ook nog eens scoren. Liefst 7 treffers dit seizoen, naast 4 assists. Hij komt heel dicht bij een plekje in de voorselectie van het SN Team van het Seizoen.

Centrale verdediger: Pawel Bochniewicz (sc Heerenveen)

Dat geldt ook voor Pawel Bochniewicz. De sterke Poolse verdediger van sc Heerenveen was er vorige week niet bij en direct kreeg zijn ploeg 3 doelpunten om de oren. De belangrijke wedstrijd tegen Go Ahead Eagles werd gewonnen (2-0) en daarom mag Heerenveen tegen Twente gaan spelen in de play-offs om Europees voetbal. Aanvoerder Bochniewicz zette zijn ploeg op het juiste spoor door de 1-0 binnen te koppen.

Centrale verdediger: Nick Viergever (FC Utrecht)

Bochniewicz vormt een verdedigingsduo met Nick Viergever, een andere doelpuntenmaker afgelopen weekend. Waar zijn partner bij FC Utrecht Mike van der Hoorn zat te schutteren en rood kreeg, daar bleef Viergever zoals altijd koel. Hij scoorde, was sterk in de duels en nog beter in de passing (93 procent nauwkeurigheid). Wij geven Viergever geen vier, maar een basisplek in het SN Team van de Week.

Linksback: Alex Bangura (SC Cambuur)

SC Cambuur ging er met een bang uit en Alex Bangura was de allerbeste. De degradant won met liefst 4-0 van RKC en dat terwijl de Waalwijkers nog een kans hadden om de play-offs voor Europees voetbal in te gaan. Cambuur speelde frank en vrij en de spelers hoopten zich nog in de kijker te spelen van een Eredivisieclub. Wie weet mag Bangura op het hoogste niveau blijven acteren. De 23-jarige linksachter uit Sierra Leone was belangrijk met een assist en speelde een sterke wedstrijd. Wie weet zaten er clubs voor hem op de tribune, in ieder geval de scouts van het SN Team van de Week.

Rechtermiddenvelder: Arno Verschueren (Sparta)

In het topseizoen van Sparta valt Arno Verschueren niet zo heel erg op. De 26-jarige Belg is een harde werker, maar daarmee alleen zou je hem te kort doen. Hij heeft niets voor niets in 30 duels 8 keer gescoord en 4 assists gegeven. In een troosteloze (want lege) Euroborg speelde Sparta het al gedegradeerde FC Groningen helemaal zoek (0-5). Verschueren maakte weer een doelpunt, zo riep de stadionspeaker om. Die speaker stond net als uitblinker Verschueren in de picture, want hij moest zeker 5 keer in actie komen en alle oren waren op hem gericht. Hij mag ook het SN Team van de Week 34 gaan omroepen.

SN Team van de Week 34

Centrale middenvelder: Magnus Mattsson (NEC)

Bij NEC zagen we opeens een Zweedse Deen opvallend goed spelen. De Nijmegenaren sloten het seizoen af in Sittard waar Fortuna in blessuretijd een puntje meesnoepte. Magnus Mattsson was de man op het veld die ons het meest kon bekoren. De 24-jarige centrale middenvelder strooide met passjes en toonde zijn tweebenigheid. Hij gaf de meeste passes (45) en was het nauwkeurigst (93 procent). Bovendien creëerde hij ook de meeste kansen (4). Mattsson is een speler om in de gaten te houden.

Linkermiddenvelder: Daryl van Mieghem (FC Volendam)

We schuiven een beetje met Daryl van Mieghem in het SN Team van de Week. Voor de FC Volendam-middenvelder/aanvaller geen probleem, want het SN Team van de Week is voor hem geen onbekend terrein. De linkspoot zetten we daarom links op het middenveld, lekker oud-Hollands. Van Mieghem is ook zo’n heerlijke oud-Hollandse speler. Hij speelde al bij tig clubs en overal was hij belangrijk, alleen net niet belangrijk genoeg om die stap te zetten naar de (sub)top. Wij vinden Van Mieghem dankzij zijn sterke optreden (1 doelpunt) tegen Excelsior (3-2) wel een topper en gunnen hem een plek in het SN Team van de Week 34. Heeft hij alsnog de top gehaald.

Rechtsbuiten: Vaclav Cerny (FC Twente)

Voor de rechtsbuitenpositie kunnen we eigenlijk standaard Vaclav Cerny opschrijven. De Tsjechische vleugelflitser van FC Twente was weer eens van gigantische waarde voor zijn club in de 3-1 zege op PSV. Cerny gaf een assist op de 2-1 en maakte zelf heel fraai de 3-1. Cerny (25) heeft nog een doorlopend contract bij Twente, maar wil na zijn 13 doelpunten en 11 assists in 32 wedstrijden ogen en oren openhouden. Wie weet meldt zich wel een topclub. In ieder geval staat het SN Team van de Week op zijn lijstje, want daar is hij bijna elke week in te vinden. We kunnen dan ook vast verklappen dat Cerny in de voorselectie zit van het SN Team van het Seizoen.

Spits: Tasos Douvikas (FC Utrecht)

Waarschijnlijk vinden we Douvikas ook terug op die shortlist. Samen met Sterspeler van de Week Xavi Simons is hij de topscorer van de Eredivisie geworden. 19 doelpunten (4 assists) in 32 wedstrijden maakte hij en misschien verdient hij de topscorerstitel dan wel meer dan Simons, die 2 wedstrijden meer speelde. Ook tegen FC Emmen (3-2) scoorde hij weer. Hij had er nog wel meer kunnen maken, maar had een beetje pech. Hij schoot 5 keer richting doel, waarvan 1 keer op de lat. Ach, het maakt de Griek allemaal niet uit. Hij is topscorer geworden, SN Team van de Week-speler en als toetje mag hij nog de play-offs voor Europees voetbal spelen.

Linksbuiten en Sterspeler: Xavi Simons (PSV)

Helaas zien we Xavi Simons niet meer voetballen dit seizoen, althans niet meer voor PSV. De ster van Eindhoven gaat straks natuurlijk wel met het Nederlands elftal de Nations League Finals in. Hij mocht het seizoen afsluiten in Alkmaar en deed dat op zijn manier. Met twee ijzersterke goals schoot hij zichzelf naar de topscorerstitel en PSV naar de voorronde van de Champions League. Simons verdient de titel misschien nog wel meer dan Douvikas omdat hij 9 assists leverde, maar eerlijk zullen we alles delen denken ze bij de Eredivisie. Daar denken wij bij het SN Team van de Week heel anders over. Simons krijgt daarom als enige de Sterspeler van de Week-award en het zal niemand verbazen dat straks ook op hem gestemd kan worden voor het SN Team van het Seizoen 2022/2023.

Ga jij ook stemmen voor het SN Team van het Seizoen?

  • Ja!
  • Ja!
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:13
0+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
42+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
84+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
53+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
275+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
41+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
140+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
146+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
208+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
29+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
58+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
206+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1548+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
50+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
198+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
277+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
40+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
131+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
71+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
154+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie