Magnus Mattsson

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Magnus Mattsson

Magnus Mattsson is een middenvelder annex aanvaller uit Denemarken. In februari 2024 verruilde hij eredivisionist NEC voor FC Kopenhagen.

• Mattsson speelt momenteel voor FC Kopenhagen
  • De aanvaller kwam eerder uit voor Silkeborg IF en NEC
  • Met Silkeborg promoveerde hij twee keer naar de Superligaen
  • Mattsson is geboren op het eiland Ærø

Clubcarrière

Magnus Elkjær Mattsson werd geboren op 25 februari 1999. Zijn geboortewieg stond in Marstal, een klein plaatsje op het Deense eiland eiland Ærø. Op vaste wal trapte de aanvallend ingestelde voetballer zijn loopbaan af bij ØBG Fodbold uit Silkeborg. In 2012 verdiende Mattsson een kans bij het grotere Silkeborg IF, waar hij de jeugdopleiding doorliep.

Doorbraak bij Silkeborg

Mattsson debuteerde op 25 augustus 2017 in de hoofdmacht van Silkeborg IF. In de thuiswedstrijd tegen Hobro IK (0-2 nederlaag) verscheen hij na 57 minuten binnen de lijnen. Op 4 april 2018 maakte hij zijn eerste doelpunt als profvoetballer in de met 1-3 gewonnen bekerwedstrijd tegen Randers FC. Mattsson maakte al voor rust de gelijkmaker, waar zijn teamgenoten in de verlenging voor het verschil zorgden. Silkeborg bereikte dat jaar de Deense bekerfinale, maar ging tegen Bröndby IF met 1-3 ten onder.

Silkeborg IF degradeerde in 2018 en 2020 uit de Superligaen, maar in beide gevallen keerden De Røde al na één seizoen terug op het hoogste niveau. De promotie van 2021 was vooral te danken aan Mattsson. Hij maakte dat seizoen 22 doelpunten in dertig officiële wedstrijden, waaronder negen doelpunten in de kampioenscompetitie van de 1. División. Mattsson maakte maar liefst zeven doelpunten in de laatste vijf wedstrijden.

Transfer naar NEC

Mattsson verzilverde zijn topvorm in de zomer van 2021 met een transfer naar NEC, dat eveneens was gepromoveerd. De Deen maakte zijn debuut op 14 augustus in de met 5-0 verloren uitwedstrijd tegen Ajax. Op 25 september van datzelfde jaar maakte hij zijn eerste doelpunt tijdens het bezoek aan Feyenoord (5-3 nederlaag). Met vier doelpunten in dertig wedstrijden bereikte Mattsson in Nijmeegse dienst niet meteen zijn topvorm. NEC verspeelde op de slotdag van het seizoen deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

Juichen als speler van NEC (Pro Shots)

Met vier doelpunten in 26 wedstrijden produceerde Mattsson in zijn tweede seizoen bij NEC opnieuw geen overtuigende cijfers. Dat veranderde echter in het seizoen 2023-2024: in 22 officiële wedstrijden produceerde hij dertien doelpunten en vijf assists. Vooral zijn poeier in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (4-1 zege) was er eentje om in te lijsten. Mattsson verdiende hiermee een transfer naar FC Kopenhagen, dat een voor NEC-begrippen recordbedrag neertelde.

FC Kopenhagen

Mattsson debuteerde op 13 februari 2024 voor FC Kopenhagen. De Deense topclub verloor in de Champions League met 1-3 van Manchester City, maar de fraaie gelijkmaker was wel afkomstig van diens voet.

Laatste update: 13 februari 2024