Romano: NEC en Kopenhagen akkoord over miljoenentransfer Mattsson

Foto: Romano: NEC en Kopenhagen akkoord over miljoenentransfer Mattsson

NEC en FC Kopenhagen zijn het eens geworden over de transfer van Magnus Mattsson. Dat meldt Fabrizio Romano woensdagavond. De 24-jarige aanvallende middenvelder heeft zo zijn gekoesterde overstap naar de Champions League-ploeg uit zijn thuisland te pakken.

Nijmegenaren stemmen dan toch in

NEC en Kopenhagen waren al langere tijd met elkaar in onderhandeling over de smaakmaker. De Nijmegenaren wilden eigenlijk niets weten van een transfer, maar Mattsson zelf bleef aandringen. Nu is de clubleiding op het punt gekomen het derde bod te accepteren. Volgens Romano gaat het om 4 miljoen euro plus bonussen. De Deen reist donderdag op Deadline Day naar zijn nieuwe club voor de medische keuring, om vervolgens het contract te tekenen.

Recordtransfer in De Goffert

De verkoop van Mattsson betekent voor NEC een recordtransfer, nadat Björn Vleminckx voor 3,3 miljoen euro naar Club Brugge verkaste. De vormgever beleeft een uitstekend seizoen: in 22 officiële duels was hij goed voor dertien goals en vijf assists. Bij Kopenhagen kan Mattsson uitkomen op het hoogste niveau. De Denen haalden verrassend de knock-outfase van de Champions League en stuit op titelhouder Manchester City. In de zomer van 2021 werd Matsson nog voor enkele tonnen overgenomen van Silkeborg IF.

NEC is bezig aan een sterke reeks en doet volop mee om play-offs voor Europees en speelt ook nog de kwartfinale van het bekertoernooi. Gezien NEC overal nog om meestrijd wil het Mattsson absoluut niet laten gaan, die een belangrijke steunpilaar is in het elftal van trainer Rogier Meijer.

Moet NEC de ambities meteen bijstellen?

  • Ja, hij was hun belangrijkste speler
  • Nee, dat zeker niet
209+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie