Ajax goed vertegenwoordigd, NEC de grote verrassing | SN Team van de Week 18

Foto: Ajax goed vertegenwoordigd, NEC de grote verrassing | SN Team van de Week 18

Het Eredivisieweekend kende een aantal grote verrassingen. Zo won NEC van nummer 3 FC Twente, slaagde PSV er niet in om FC Utrecht te verslaan en kwam AZ niet voorbij PEC Zwolle. Het levert een divers Team van de Week 18 op, waarin Brian Brobbey als Ajax-uitblinker de sterspeler van het elftal is. Welke spelers staan er nog meer in?

SN Team van de Week 18: NEC verrast tegen FC Twente, Brobbey de sterspeler

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Aan het begin van het Eredivisieweekend ging het voornamelijk over het record dat PSV kon pakken. De Eindhovenaren bleven in de eerste 17 competitiewedstrijden zonder puntverlies en konden het record van het seizoen 1987-1988 uit de boeken halen. Dankzij Othmane Boussaid haalde de thuisploeg echter een punt binnen. Ook de nederlaag van FC Twente was een grote verrassing. Mede door een rode kaart lukte het de Enschedeërs niet om tegenstander NEC aan de kant te zetten.

Brobbey slaagde er in de Johan Cruijff ArenA in om Ajax bij de hand te nemen. De aanvaller, die de laatste maanden steeds sterker wordt, zette de Amsterdammers met twee doelpunten tweemaal op voorsprong en was wederom als aanspeelpunt onmisbaar voor het team van John van ‘t Schip. Dat Brobbey 20 minuten voor tijd een strafschop mist, wordt hem vergeven. Zeker is namelijk dat Ajax nog veel plezier aan hem gaat beleven, en dat hij het dit weekend daarom verdient om Sterspeler van het Team van de Week 18 te zijn.

Doelman: Diant Ramaj (Ajax)

Bij het tegendoelpunt zag Diant Ramaj er ongelukkig uit, maar gekeken naar de hele wedstrijd maakte de doelman wederom een uitstekende indruk. De doelverdediger geeft vertrouwen aan de verdediging, redt de ploeg op belangrijke momenten en is aan de bal behoorlijk comfortabel. Sven Mislintat heeft dan wel veel miskopen achter zijn naam staan, maar met Ramaj zag hij het goed.

Verdediger: Arthur Zagré (Excelsior)

Aan de zijkant van de verdediging zorgde Arthur Zagré tegen sc Heerenveen voor veel beweging. De vleugelverdediger doet het al het gehele seizoen zeer goed en bewees zich dit weekend opnieuw. Als een van de sleutelspelers nam hij Excelsior bij de hand en zette hij de opponent samen met zijn teamgenoten zonder al te veel moeite aan de kant.

Verdediger: Redouan El Yaakoubi (Excelsior)

Excelsior werkte vrijdagavond een zeer overtuigende wedstrijd af tegen sc Heerenveen. Dat kwam voor een belangrijk gedeelte door Redouan El Yaakoubi. Als inschuivende man zorgde hij voor veel gevaar en voetballende kwaliteiten, waardoor hij zijn meerwaarde kon laten zien. Het mag echter geen verrassing meer zijn, want al langer krijgt hij de handen op elkaar.

Verdediger: Calvin Verdonk (NEC)

De middenvelders en aanvallers van NEC hadden het behoorlijk op hun heupen, maar het was verdediger Calvin Verdonk die de enige treffer van de wedstrijd maakte. Met zijn aanvallende acties had hij al voldoende laten zien. Zijn vrije trap zorgde echter pas écht voor veel aandacht. De bal belandde schitterend in de kruising, waarmee hij de matchwinner was.

Verdediger: Ruben Roosken (Heracles Almelo)

Heracles Almelo kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam. Toch waren er ook lichtpuntjes uit de wedstrijd te halen. Zo werkte Ruben Roosken een uitstekend duel af. De 23-jarige linkspoot voerde zijn verdedigende taken goed uit en kon in balbezit zeer tevreden zijn met zijn inbreng. Hoewel het geen invloed had op de eindstand, biedt het hoop voor de komende weken.

Middenvelder: Dirk Proper (NEC)

Dirk Proper was dit weekend de drijvende kracht achter het succesje dat NEC in het duel met FC Twente boekte. Als leider op het middenveld stuurde hij zijn elftal aan en speelde hij zélf zeer overtuigend. Het leverde een verrassing op in het competitieweekend en voor de (sub)topclubs nog een extra reden om Proper in de gaten te houden.

Middenvelder: Kristian Hlynsson (Ajax)

Vanwege een reeks mindere wedstrijden kreeg Kristian Hlynsson de voorbije weken kritiek. De middenvelder viel niet op en was meermaals op fouten te betrappen. Het talent hield echter zijn rug recht en zag dit tegen RKC Waalwijk uitpakken in een doelpunt. Voorlopig houdt hij het vertrouwen van Van ‘t Schip, zeker na het doelpunt dat hij voor Ajax maakte.

Team van de Week 18.

Middenvelder: Magnus Mattsson (NEC)

Magnus Mattsson liet tegen FC Twente nog maar eens zien waartoe hij in staat is. Aan het einde van de wedstrijd had hij een waanzinnige actie, wat later in de aanval kon resulteren in een treffer. De kans werd echter gemist, waardoor het moment in de vergetelheid zal belanden. Voor Mattson zal het een zorg zijn: hij voelt zich kiplekker en zal dit de komende weken een vervolg willen geven.

Aanvaller: Johan Bakayoko (PSV)

Waar PSV dit voetbaljaar in elke wedstrijd het initiatief heeft, lukte het tegen FC Utrecht niet om een zege binnen te halen. Johan Bakayoko wist desondanks zijn niveau te halen. De rechtsbuiten was bij tijd en wijle dreigend voor het doel en zorgde vroeg in de wedstrijd voor de enige treffer van het team van Peter Bosz, waardoor PSV nog een punt overhield aan de wedstrijd.

Aanvaller en SN Sterspeler van de Week 18: Brian Brobbey (Ajax)

De grote uitblinker van het weekend was Brobbey. De manier waarop de centrumspits beide treffers tegen de touwen aan schoot, toont zijn overtuigdheid, groei en potentie voor de komende jaren. Als aanspeelpunt was hij al een tijdlang belangrijk voor de Amsterdammers. Nu hij eveneens veelvuldig doelpunten gaat maken, wordt hij pas écht de speler waarop Ajax kan bouwen.

Aanvaller: Othmane Boussaid (FC Utrecht)

Het leek voor FC Utrecht een loodzware opdracht te zijn om PSV van een overwinning af te houden, maar daar slaagde het team van Ron Jans wel in. Othmane Boussaid was de doelpuntenmaker van de thuisploeg. De buitenspeler zat uitstekend in de wedstrijd en beloonde zijn inzet met de treffer. Voor FC Utrecht betekende het de veertiende positie op de ranglijst.

Gaat Brobbey de Europese top halen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
173+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
81+
‘PSV krijgt concurrentie om Driouech’
23:22
78+
Lof voor uitblinkende Oranje-verdediger: “Hierom moet hij spelen”
23:00
64+
Knotsgek einde: Real ontsnapt tegen Bayern en speelt CL-finale tegen Dortmund
22:30
104+
Kersverse aanwinst legt uit waarom hij direct voor Ajax koos
22:05
133+
‘Investeerder uit Midden-Oosten moet Vitesse redden’
21:41
163+
Bayern-icoon genegeerd door eigen club, op uitnodiging van Real toch aanwezig
21:16
441+
‘Feyenoorder heeft nieuwe bestemming bepaald’
20:51
19+
Fiorentina rekent af met Club Brugge en krijgt herkansing in Conference League-finale
20:28
204+
Hierdoor barstte de scheidsrechter van PSG-Dortmund in tranen uit
20:05
37+
Opstellingen Real-Bayern: De Ligt keert terug tijdens absolute kraker
19:44
49+
Dít vindt Van Bommel van zijn seizoen bij Antwerp als hij de beker wint
19:22
258+
Geschorste Pogba verrast met carrière switch
19:03
34+
Sterkhouders van Oranje zetten stappen in herstel
18:34
120+
Mbappé loopt boos weg tijdens interview
17:56
151+
Mourinho heeft spijt van afwijzen ‘droombaan’
17:26
226+
Driemaal scheepsrecht voor FC Twente?
17:07
300+
Girona brengt concreet bod uit op Feyenoord-target
17:00
21+
The Champ over zijn Engels: ‘Ben niet gek’ | Groeten out Afrika #3
16:50
44+
Champions League-verrassing oogst lof: “Kwaliteit, maar ook ervaring”
16:33
215+
Van Nistelrooij kreeg Oranje-dreun: “Een grote teleurstelling”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie