Redouan El Yaakoubi

Leeftijd: 28

Het laatste nieuws over Redouan El Yaakoubi

Redouan El Yaakoubi is een Nederlandse verdediger met Marokkaanse roots. Sinds de zomer van 2021 staat hij onder contract bij Excelsior.

  • El Yaakoubi speelt momenteel voor Excelsior
  • De verdediger kwam eerder uit voor FC Utrecht en Telstar
  • Met Jong FC Utrecht debuteerde hij in het betaald voetbal
  • El Yaakoubi weigerde namens Excelsior de OneLove-band

Clubcarrière

El Yaakoubi werd op 25 januari 1996 geboren in Utrecht. De verdediger trapte zijn voetbalcarrière af bij amateurclub USV Elinkwijk, dat hij in 2015 inruilde voor hoofdklasser VV De Meern. Het was de bedoeling dat hij twee jaar later zou overstappen naar DVS ’33 uit Ermelo, maar in plaats daarvan accepteerde hij een aanbod van FC Utrecht met de mogelijkheid om profvoetballer te worden. In zijn geboorteplaats werd de rechtspoot opgenomen in de Jong-selectie.

Debuut voor Jong FC Utrecht

Op 25 augustus 2017 debuteerde El Yaakoubi in het shirt van Jong FC Utrecht, dat met 2-1 verloor bij FC Dordrecht. Tot de zomer van 2019 werkte hij in totaal 45 wedstrijden af voor het beloftenteam van de Domstedelingen. De verdediger mocht zelfs meermaals de aanvoerdersband dragen, maar de stap naar de A-selectie bleef uit. Na twee seizoenen besloot El Yaakoubi te vertrekken door zich aan te sluiten bij eerstedivisionist Telstar.

Sterkhouder bij Telstar

El Yaakoubi debuteerde op 12 augustus 2019 in de hoofdmacht van Telstar, dat het Noord-Hollandse onderonsje met Jong AZ afsloot zonder doelpunten. In het shirt van De Witte Leeuwen speelde hij de meeste wedstrijden centraal achterin, maar ook maakte de Utrechter minuten als links- en rechtsback alsmede rechtermiddenvelder. El Yaakoubi zag zijn teller oplopen naar 57 officiële wedstrijden namens Telstar.

Als aanvoerder van (Pro Shots)

Uitgesproken bij Excelsior

Na twee seizoenen Telstar maakte El Yaakoubi medio 2021 de overstap naar Excelsior. Op 6 augustus maakte de verdediger zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss (0-1 nederlaag). Een week later maakte hij uit bij Roda JC Kerkrade (1-2 overwinning) zijn eerste doelpunt als profvoetballer. El Yaakoubi groeide uit tot een sterkhouder bij de Kralingers, die de finale van de play-offs om promotie/degradatie bereikten. In de returnwedstrijd tegen ADO Den Haag maakte El Yaakoubi de 4-4 en sleepte daarmee een strafschoppenserie uit het vuur. Als aanvoerder maakte hij de eerste penalty, waarna Excelsior de bloedstollende reeks in eigen voordeel besliste.

Op Eredivisie-niveau draaide El Yaakoubi eveneens prima mee. Op 4 september 2022 maakte hij tegen RKC Waalwijk (5-2 nederlaag) zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau. Ruim een maand later weigerde de Excelsior-captain om de OneLove-aanvoerdersband te dragen, maar koos in plaats daarvan voor een band met ‘Respect’. Dit zorgde voor commotie, maar ook in maart 2023 sloot hij zich niet aan bij een soortgelijke actie. Excelsior besloot vervolgens zijn aanvoerdersband af te nemen.

Laatste update: 13 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie