Marciano Vink walgt van Eredivisie-beelden: “Te gênant voor woorden”

Foto: Marciano Vink walgt van Eredivisie-beelden: “Te gênant voor woorden”

Marciano Vink heeft zich groen en geel geërgerd aan de beelden van het moment dat Excelsior-spelers Redouan El Yaakoubi en Marouan Azarkan weigerden zich bij de OneLove-campagnefoto te voegen. Met name El Yaakoubi probeerde er onderuit te komen door meters verderop te acteren dat hij minutenlang zijn veters aan het strikken was.

Marciano Vink over Azarkan en El Yaakoubi: ‘Te genant voor woorden’

Als reactie op het moment besloot Excelsior de aanvoerdersband bij El Yaakoubi weg te nemen. ESPN-analist Vink snapt dat volkomen. “Het was te gênant voor woorden. Je zag spelers van Excelsior echt achterom kijken en denken: waar blijf je? Het leek alsof hij niet eens zijn strikdiploma gehaald had. Dat duurde zo eeuwig lang! Op een gegeven moment moet je die strik maken. Toen stond hij op en werd het nog gênanter dan het al was. Ik kan me voorstellen dat ze daarom die band aan iemand anders hebben gegeven.”

Vandaag Inside-analisten oneens

De heren van Vandaag Inside staan er compleet anders in. “Ik moet zeggen dat ik me gestoord heb aan het feit dat Excelsior de aanvoerdersband van dat ventje heeft afgenomen”, opent René van der Gijp. “Je wordt geen aanvoerder omdat je een goed OneLove-bandje om doet, hè. Je wordt aanvoerder omdat je de boel goed bij elkaar houdt, omdat je een leider bent en omdat je een aardige speler bent. En dan word je vanwege dat bandje het aanvoerderschap zomaar afgenomen.”

Johan Derksen sluit zich daar bij aan. “Als club moet je je realiseren dat je aanvoerder een moslim is. In de wereld van die jongen krijgt hij er problemen mee. Dan doe toch geen OneLove-band, maar een gewone Excelsior-aanvoerdersband om?” Van der Gijp besluit: “We moeten ook gewoon accepteren dat dat hele ‘Love-bandje’ dient als protest tegen racisme, tegen discriminatie. 95 procent van de bevolking is het daar ook mee eens, en 5 procent is het daar niet mee eens. En die trekken we niet meer over de streep, hoor.”

Eens met Vink?

  • Ja
  • Nee
638+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie