Geloof in Ajax: “We komen snel terug”

Foto: Geloof in Ajax: “We komen snel terug”

Sjaak Swart gelooft erin dat Ajax snel weer terugkeert naar de top. Mister Ajax heeft met pijn in zijn ogen gezien hoe zijn club ten onder ging aan slecht beleid, maar vertrouwt erop dat de weg omhoog wordt ingezet. “Geloof mij maar”, zegt Swart vol vertrouwen tegen SoccerNews.

Sjaak Swart over Ajax, zijn fitheid en benefietwedstrijd

Net als veel andere oud-voetballers was Sjaak Swart aanwezig bij de benefietwedstrijd van de BIF All Stars tegen de Ajax Legends in het Olympisch Stadion. Het initiatief van Clarence Seedorf, die de wedstrijd organiseerde, werd gesteund van het Amsterdamse clubicoon. “Ik was altijd een fan van Clarence. Hij was een geweldige speler en is een geweldige jongen. Het is ook leuk om al die andere spelers van vroeger bij elkaar te zien.”

Zelf deed Swart niet mee met de wedstrijd tegen racisme en vóór verbroedering. “Ik vind het prachtig om ertussen te zitten op mijn leeftijd. maar het zijn allemaal jongens in de veertig. Dat scheelt veertig jaar. Dat is wel erg veel.” Ondanks zijn leeftijd voelt de 85-jarige ras-Ajacied zich top fit. “Het gebeurt vaak dat mensen niet geloven dat ik bijna 86 ben.” Op deze zeer respectabele leeftijd speelt Swart zelfs nog regelmatig voetbal. “Dat blijft altijd in je en gaat nooit weg. Als ik de bal heb, dan is hij nog van mij, hoor. Ik ben nog soepel, dus dat is alleen maar fijn.”

Eén Duitser vernielde Ajax

De man die meer dan zeshonderd duels speelde in het wit-rood-wit is niet blij dat Ajax het slechtste seizoen uit de historie beleeft. “Ik zit er natuurlijk mee dat Ajax zo slecht is.” Volgens hem komt het door één enkel persoon dat Ajax in deze situatie terecht is gekomen. “Het is gedaan door één Duitser die de boel helemaal heeft vernield op dit moment, namelijk Sven Mislintat.” Desondanks heeft Swart vertrouwen in de toekomst. “We komen terug! Geloof mij maar.”

Sjaak Swart gelooft in snelle comeback Ajax: ‘Ze moeten mij even bellen’

Doet Ajax volgend jaar mee om de titel?

  • Ja
  • Nee
759+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie