Transferdomper voor FC Utrecht

Foto: Transferdomper voor FC Utrecht

FC Utrecht moet nog een flinke som geld overmaken naar Go Ahead Eagles. Voetbal International meldt dat een misser in het transfercontract over Brouwers de Domstedelingen nog 500.000 euro kan kosten. Eagles won een aangespannen arbitragezaak tegen Utrecht, waardoor het nog een flinke vergoeding tegemoet kan zien.

Utrecht moet tonnen aftikken aan Go Ahead voor Brouwers

In 2022 maakte Brouwers de overstap naar Utrecht, waar de middenvelder uiteindelijk niet helemaal uit de verf kwam. Brouwers speelt inmiddels voor sc Heerenveen, maar bij die transfer in 2022 ging Utrecht de mist in meldt het weekblad. “De clubs spraken af dat bij een volgende transfer de eerste vijf ton voor Go Ahead zou zijn. Een jaar later sleten de Domstedelingen Brouwers aan Heerenveen. Vervolgens ontstond er discussie over de doorverkoopclausule.”

“FC Utrecht meende dat Go Ahead recht had op de eerste vijf ton over de netto winst – dus na aftrek van de initiële investering. Dat is op zich gebruikelijk, maar zo stond het niet opgeschreven in het contract”, vervolgt Voetbal International. “Daarin had Utrecht genoteerd dat Go Ahead vijf ton zou krijgen na verrekening van de solidariteitsbijdrage. Over aftrek van het bedrag dat Utrecht zelf had betaald voor Brouwers, stond niets vermeld.”

Het weekblad stelt dat Utrecht weigerde te betalen en een constructie had bedacht met de Friezen zodat Go Ahead nergens aanspraak op kon maken. Dat feest ging echter niet door. “Uiteindelijk moest de arbitragecommissie er aan te pas komen om het Brouwers-conflict te beslechten. Go Ahead won en dus zal Utrecht moet aftikken”, besluit Voetbal International zijn conclusie.

Had Utrecht Brouwers nooit moeten kopen?

  • Ja, slechte transfer geweest
  • Nee, was juist een prima speler voor Utrecht
586+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie