Marouan Azarkan

Age: 21
Speler nieuws Speler info

Latest player articles

Marouan Azarkan is een Nederlandse vleugelaanvaller. In het seizoen 2022-2023 is hij door Feyenoord ondergebracht bij competitie- en stadgenoot Excelsior.

Azarkan werd op 8 december 2001 geboren in Rotterdam. De vleugelaanvaller begon zijn voetbalcarrière bij amateurclubs Neptunus-Schiebroek en GLZ Delfshaven. In 2012 werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij vanaf de D-junioren het volledige traject heeft afgelegd. Zijn debuut voor de Rotterdamse club maakte hij op 15 september 2019 in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (3-2 overwinning).

NAC Breda

In de tweede helft van het seizoen 2020-2021 werd Azarkan door Feyenoord verhuurd aan NAC Breda. In de Keuken Kampioen Divisie debuteerde de behendige aanvaller in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. De Rotterdammer speelde uiteindelijk elf wedstrijden voor de Parel van het Zuiden.

Excelsior

In het seizoen 2021-2022 werd Azarkan andermaal uitgeleend door Feyenoord. Ditmaal bleef de aanvaller in zijn geboortestad actief en mocht hij een jaar meedraaien bij Excelsior. Hij beleefde een geweldig seizoen met dertien goals en elf assists in 37 officiële wedstrijden. Met de Kralingers speelde Azarkan in de play-offs om promotie/degradatie waarin achtereenvolgens Roda JC Kerkrade, Heracles Almelo en ADO Den Haag werden verslagen.

Vooral de returnwedstrijd tegen de Haagse club was er eentje om nooit meer te vergeten. Na de 1-1 in Rotterdam nam ADO in eigen huis een 3-0 voorsprong in handen, maar Azarkan leidde een sensationele comeback in. Uiteindelijk stond er na 120 minuten een 4-4 stand op het scorebord en daardoor kwam het op een strafschoppenserie aan. Excelsior had de zenuwen beter in bedwang en promoveerde, waarop Feyenoord hem nog een jaar aan de stadgenoot uitleende.

Laatste update: 13 februari 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie