‘Eredivisie-concurrentie voor Twente in strijd om Azarkan’

Foto: ‘Eredivisie-concurrentie voor Twente in strijd om Azarkan’

De kans is groot dat Marouan Azarkan komende zomer een transfer binnen de Eredivisie gaat maken, de vraag is alleen nog naar welke club. Lang lag FC Twente op pole-position, nu heeft ook FC Utrecht zich gemengd in de race om de flankspeler.

Marouan Azarkan bevestigt interesse FC Twente én FC Utrecht

Bij Feyenoord lijkt geen toekomst voor Azarkan weggelegd, ook al doet hij het dit seizoen op huurbasis bij Excelsior uitstekend. “Ik neig naar een nieuwe stap na dit seizoen. FC Twente is zeker een mooie club. Ik denk dat er weinig perspectief voor mij is bij Feyenoord. Weinig contact gehad, dus naar mijn gevoel zal ik wel kunnen vertrekken bij Feyenoord”, erkent Azarkan zondagmiddag, na de 0-2 nederlaag tegen zijn eigenlijke broodheer, bij ESPN.

Feyenoord wil Azarkan niet opnieuw verhuren, maar dit keer definitief verkopen. “Klopt. Ik ben nu 2,5 verhuurd geweest. Ik heb mijn contract verlengd om mijzelf te laten zien in de Eredivisie en hoogstwaarschijnlijk een stap te maken, en dat gaat waarschijnlijk ook gebeuren.” Naar Utrecht of Twente dus, vermoedelijk.

Geen toekomst in Rotterdam

Eerder zei de speler al over een mogelijke toekomst bij Feyenoord dat-ie dat niet snel meer ziet gebeuren. “De eerste paar dagen ging het goed bij Feyenoord, maar ik had in m’n achterhoofd zitten dat ik weer verhuurd zou worden omdat er niet veel speelminuten in zouden zitten. Bij Excelsior heb ik het goed gedaan, maar geen berichtje gehad van de trainer (Arne Slot, red.): gefeliciteerd met de promotie. Toen ik begon bij Feyenoord, was ik al bezig met een verhuur aan Excelsior.”

‘Mini-Messi’

Tot onbegrip bij Ali Boussaboun destijds: “Azarkan is een geweldige speler. Zo creatief, zoveel vertrouwen aan de bal, lef. Ik zie liever hem dan een Alireza Jahanbakhsh bij Feyenoord. Een klein en heel technisch vaardig mannetje, die heel moeilijk is te verdedigen. En juist op de helft van de tegenstander is hij ideaal, heel handig in de kleine ruimte. Feyenoord heeft nu niet dat soort spelers. Walemark doet het niet zo best en Alireza heeft ook ruimte nodig, die moet rennen”, zei de oud-spits op RTV Rijnmond. Geert den Ouden noemde hem ‘een soort Mini-Messi’.

de Kuip

Eredivisie

14 mei 2023

16:45

Feyenoord
Go Ahead Eagles
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 mei 2023 16:40.

Waar speelt Azarkan volgend seizoen?

  • Utrecht
  • Twente
  • Ergens anders
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie