Zoek niet verder: “Dick Schreuder is de perfecte fit voor Feyenoord”

Foto: Zoek niet verder: “Dick Schreuder is de perfecte fit voor Feyenoord”

Na het mondelinge akkoord van Arne Slot met Liverpool moet Feyenoord op zoek naar een geschikte vervanger voor de komende seizoenen. In de wekelijkse podcastserie Twee viertje met Aad geeft Aad de Mos zijn mening over de mogelijke opvolgers. Onze huisanalist heeft een duidelijke voorkeur voor één kandidaat.

Aad de Mos over de mogelijke vervangers van Arne Slot

“Er zijn zoveel kandidaten die naar voren worden geschoven vanuit welke hoek dan ook”, zegt De Mos. Volgens hem is er echter één trainer die de beste keuze is om de leiding te krijgen bij Feyenoord. En dat is: “Dick Schreuder. Hij komt het dichtstbij het aanvallende voetbal van Slot in de buurt.” Schreuder staat op dit moment met het Spaanse UD Castellón op de eerste plaats in de derde divisie van Spanje, waardoor promotie naar de Segunda División bijna een feit is. “Hij heeft al bewezen dat hij het kan. In Spanje is het niet makkelijk om resultaten te halen.”

Kanditaat nummer 2

Iemand die eerder bij Feyenoord heeft gewerkt, is Marino Pusic. Hij is momenteel trainer van de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk. “Hij is natuurlijk een aantal jaren betrokken geweest en dan verandert er voor de spelers waarschijnlijk ook weinig in de methodiek van trainen. Hij weet natuurlijk ook hoe Slot werkt”, aldus de doorgewinterde analist uit Den Haag.

“Natuurlijk is het van groot belang dat er niet te veel verandering plaatsvinden”, benadrukt De Mos. Hij wijst op talloze gevallen waarbij het aanstellen van nieuwe trainers na het vertrek van succesvolle coaches tot problemen heeft geleid. “De spelers verheerlijken de periode onder Slot. Als alles plotseling honderdtachtig graden verandert, zijn ze al snel geneigd dat niet positief te vinden, ook al kan het op lange termijn juist beter zijn.”

Schreuder voor Slot, PROMOTIE voor Kroes | Twee Viertje met Aad #80

Is Schreuder de juiste man voor Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
171+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie