Derksen gefileerd: “Hoe dom kun je zijn?”

Foto: Derksen gefileerd: “Hoe dom kun je zijn?”

Johan Derksen heeft zich niet populair gemaakt met zijn uitspraken over Jodenhaat. Dat is De Snor nu op kritiek komen te staan van Frits Barend, die walgt van de uitspraken die Derksen heeft gedaan over zijn dochter Barbara Barend. De presentatrice hield op de radio  een emotioneel verhaal over hoe zij het toenemende antisemitisme ervaart.

Frits Barend walgt van Derksen-uitspraken over antisemitisme

Derksen haalde tijdens een uitzending van Vandaag Inside stevig uit naar Barend. “Ik ken haar en als het over Joden of Israël gaat, dan wordt het voor de familie – want het geldt ook voor haar vader – al snel emotioneel.” In de Nieuwe Revu wil Frits Barend niet te veel woorden vuil maken aan de opmerkingen van Derksen. “Gelukkig kijk ik niet naar dat programma, dus ik kan mij er ook niet aan ergeren.”

Toch uitte Barend nog wel een kritische noot. “Ik was vooral verbaasd over de zelfingenomenheid. Heb je dan echt helemaal geen hersens? Dat is het enige wat ik denk. Wilfred Genee wilde het fragment graag laten zien, mede omdat hij zelf zo onder de indruk was. Hoe dom kun je zijn dat je zo reageert op dat prachtige statement van Barbara, dat je ook dat weer volledig op jezelf moet gaan betrekken? Want daar komt het op neer. Het heet kroegpraat, maar het is wel heel gevaarlijke kroegpraat.”

Barend heeft echter nooit overwogen om Derksen op te bellen. “Nee, geen seconde. Dat vind ik echt zonde van mijn tijd. Als het iemand is met wie ik het gesprek wil aangaan, dan doe ik dat, maar ik ga met een boomstam ook het gesprek niet aan. Dat heeft geen nut. Ik heb er ook geen enkele behoefte aan. En hij ook niet, denk ik.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Heeft Frits Barend gelijk?

  • Ja, uitspraken Derksen zijn belachelijk
  • Nee, Frits Barend zijn reactie is overdreven
1516+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie