‘Potter voornaamste Ajax-kandidaat’: “Maar…”

Foto: ‘Potter voornaamste Ajax-kandidaat’: “Maar…”

Graham Potter lijkt nog altijd de voornaamste kandidaat om aan de slag te gaan als hoofdtrainer bij Ajax. Dat meldt Voetbal International-journalist en Ajax-watcher Lentin Goodijk. Erik ten Hag wordt ook genoemd, maar zijn komst lijkt een stuk minder waarschijnlijk.

Potter heeft beste papieren voor Ajax-job, Ten Hag op de achterhand

“Op dit moment heeft het er alle schijn van dat Potter de meest logische kandidaat is om de nieuwe trainer van Ajax te worden”, vertelt Goodijk in een video-item van Voetbal International. “Ik heb alleen niet het idee dat het al in de afrondende fase zit. Ze moeten er financieel uitkomen, maar er zijn ook nog wat andere voorwaarden die geregeld moeten worden. Het zou even kunnen duren, maar ik verwacht wel dat er ergens in de komende weken duidelijkheid komt.”

Ten Hag in beeld, maar prefereert langer United-verblijf

Ten Hag staat ook nog op de kandidatenlijst, maar Lentin acht zijn komst niet direct reëel. “Hij past in de competenties die ze zoeken in een hoofdtrainer. Ajax gaat echt inzetten op spelintelligentie en het tactisch flexibel zijn. Het gaat dan niet zozeer om het elke wedstrijd wisselen van formatie, maar wel kunnen omgaan met wisselingen bij de tegenstander. Dit seizoen gaat dat de ene na de andere wedstrijd mis. Ajax begint goed aan een wedstrijd, maar na een kwartier wordt er iets omgezet en stort het in. In dat opzicht zou Ten Hag heel goed passen, maar het is zeer de vraag of dat gaat lukken.”

Goodijk verwacht niet dat Ten Hag eigenlijk gaat vertrekken bij United. “Hij heeft een doorlopend contract bij Manchester United en heeft het daar goed naar zijn zin. Hij wil in principe niet weg. Er komt ook nog een FA Cup-finale aan en dat duurt nog wel even. Ik vraag me zeer af of daarvoor duidelijkheid komt over zijn toekomst. Ajax wil eigenlijk wel snel duidelijkheid hebben over de toekomst.”

Zie jij Potter de nieuwe trainer van Ajax worden?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
359+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie