Calvin Stengs heeft goed nieuws voor Ajax

Foto: Calvin Stengs heeft goed nieuws voor Ajax

Calvin Stengs speelt tegenwoordig voor Feyenoord, maar in het verleden kwam hij nog uit voor OGC Nice. Aldaar werkte hij samen met de vermoedelijke nieuwe coach van Ajax; Francesco Farioli (37).

Feyenoorder Calvin Stengs vol lof over ‘nieuwe trainer Ajax’ Francesco Farioli

Farioli wordt door sommigen omschreven als een defensief ingestelde coach omdat zijn Nice weinig scoort – maar ook weinig tegen krijgt. Volgens Stengs is dat echter onzin, hij ziet zelfs gelijkenissen tussen de Italiaan en zijn huidige coach bij Feyenoord, Arne Slot. “Veel dingen waren eigenlijk hetzelfde. Het was voor mij vaak makkelijker aanpassen dan voor andere spelers. Hoe langer ik met Slot werkte, hoe meer ik dacht: hé, dit heb ik onder Farioli ook al meegemaakt. Een aardige en uitbundige man. Ik denk dat het een goede trainer is.”

Fouad El Fdil, hoofd jeugdopleiding bij NAC Breda, werkte twee jaar met Farioli samen bij een voetbalacademie in Qatar en vult aan: “We werkten daar onder een Spaans voetbalmanagement. Zij dachten echt vanuit hun eigen manier van voetballen. Maar Farioli stond er anders in: hij was geïnteresseerd in andere voetbalfilosofieën en wilde andere ideeën opdoen dan die hij zelf al had. Hij hield zich bijvoorbeeld veel bezig met de opbouw, waarbinnen hij het vooral belangrijk vond om veel te variëren. Hij wilde mooi voetballen, ook toen al. Lange ballen en snel diepte zoeken zag je zijn teams niet veel doen. In Nederland denken we vaak dat Italiaanse trainers tactisch niet zo ontwikkeld zijn, dat ze alleen maar catenaccio spelen. Maar dat is in mijn ervaring met Italianen allang niet meer zo.”

Heb jij hoge verwachtingen van Farioli?

  • Ja
  • Nee…
4812+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie