Fans Twente en AZ boos om opvallende programmering ESPN

Foto: Fans Twente en AZ boos om opvallende programmering ESPN

ESPN heeft tekst en uitleg gegeven over de programmering van komende zondagmiddag, als de laatste Eredivisie-speelronde wordt gespeeld. De zender kiest er onder meer voor om Vitesse-Ajax live uit te zenden, terwijl de duels van FC Twente en AZ niet volledig live op tv zijn te zien. Dit terwijl de strijd om plek drie nodig open is, daarentegen staat er in Arnhem niks meer op het spel.

ESPN kiest voor duel van Ajax, terwijl FC Twente en AZ in spannende strijd zijn verwikkeld

“Ik snap dat er mensen op het eerste oog teleurgesteld zijn, maar ik wil hier allereerst benadrukken dat alle negen wedstrijden wel degelijk live te zien zijn. Alleen dan via ESPN Watch. Op je computer, iPad of telefoon kun je alles volgen”, reageerde Maarten van Rooijen, woordvoeder van ESPN, in gesprek met TC Tubantia

“Wij hebben nou eenmaal maar vier kanalen op tv en jaren geleden hebben we besloten om daar de wedstrijden van PSV, Feyenoord en Ajax op de 33ste en 34ste speeldag uit te zenden. Daar wijken we niet vanaf”, vervolgde Van Rooijen. “De ontevredenheid daarover wordt steeds minder, omdat steeds meer mensen gebruik maken van streamingsdiensten.”

‘Kiezen waar de behoeftes liggen’

De woordvoerder begrijpt dat de keuze niet bij iedereen in goede aarde valt. De strijd tussen FC Twente en AZ is duidelijk spannender, beide clubs hopen zich te plaatsen voor de voorrondes van de Champions League. “Dat had een optie kunnen zijn, maar dan waren er nog meer mensen ontevreden geweest. We zijn een televisiezender en kiezen waar de meeste behoeftes liggen. En de traditionele top-drie trekt verreweg de meeste kijkers. Kortom: met dit aanbod doen we de meeste mensen een plezier.”

Volgens Van Rooijen zal er op het schakelprogramma op ESPN 1 wel wat meer aandacht uitgaan naar FC Twente en AZ. PSV – RKC Waalwijk, Feyenoord – Excelsior en Vitesse – Ajax zijn te zien op respectievelijk het tweede, derde en vierde kanaal.

Snap jij deze keuze?

  • Zeker wel
  • Nee, slecht gedaan
375+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie