PSV-target reageert op transferroddels: ‘Het is eervol’

Foto: PSV-target reageert op transferroddels: ‘Het is eervol’

Clubs staan in de rij voor Ryan Flamingo. De 21-jarige verdediger/middenvelder staat in de belangstelling van verschillende clubs uit het buitenland en PSV. In gesprek met De Telegraaf reageert Flamingo op de belangstelling.

Ryan Flamingo naar PSV?

“Het is leuk om te horen, PSV is een heel mooie club. Het is zeker eervol”, zegt de jonge middenvelder. “Maar ik wil me nu concentreren op de laatste wedstrijden van het seizoen, waarin ik met FC Utrecht Europees voetbal wil halen. Het is fijn dat mijn vader en zaakwaarnemers me er niet bij betrekken en me op het voetbal laten focussen.”

Sinds de komst van Ron Jans naar FC Utrecht heeft Flamingo een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Dat heeft volgens hem alles met de werkwijze van Jans te maken. “De trainer probeert je te triggeren. Als je in zijn ogen niet goed traint dan krijg je dat meteen te horen en moet je op zijn kantoortje komen. Dat houdt je wel scherp. Maar hij neemt je ook soms apart, als je het wel goed doet. Dan zegt hij: ‘Houd dit vast, ga zo door’. Hij zit er gewoon goed bovenop en dat vind ik lekker.”

Als het van een overstap komt; in welke rol is dat dan? Flamingo kan zowel als verdediger als middenvelder uit de voeten. “De ene positie vraagt weer andere dingen dan de andere positie”, vertelt hij. “Je bent de hele tijd aan het schakelen. Ik weet dat ik allebei de posities kan invullen, maar het zou wel fijn zijn als ik me in de toekomst op één van de twee plekken zou kunnen gaan richten.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie