Neghli blaast vijfde plek-droom Utrecht uit

FC Utrecht kan de vijfde plaats van de Eredivisie definitief uit zijn hoofd zetten. Thuis kon de ploeg van trainer Ron Jans niet winnen van Sparta. Camiel Neghli was met een verwoestende uithaal zelfs verantwoordelijk voor een Utrecht-nederlaag: 0-1. Ajax won wel van Almere City (3-0) en daardoor is de vijfde plaats voor hen.

Wedstrijdverslag FC Utrecht – Sparta

De wedstrijd in Galgenwaard kwam langzaam op gang. In de 18de minuut veerde het publiek voor het eerst op. Vooral in het uitvak dan want Sparta was dicht bij de openingstreffer. De bal van spits Tobias Lauritsen zat zelfs in het netje, maar het was geen doelpunt want het was buitenspel. De bezoekers uit Rotterdam roken daarna wel kansen en gingen door op weg naar de openingstreffer.

Die kwam er niet in de eerste helft, want Vasillios Barkas was in uitstekende doen. De Griekse goalie redde uitstekend op inzetten van Jonathan de Guzman en Lauritsen. FC Utrecht kon ook niet voor een doelpunt zorgen. Sam Lammers was er nog het dichtste bij, maar zijn bal ging net naast.

Neghli scoort fantastisch tegen FC Utrecht

In de tweede helft was het dan toch Utrecht dat aanzette. De vijfde plek was nog steeds haalbaar, maar dan moest er wel iets gebeuren gaf Jans aan in de rust. Oscar Fraulo, Lammers en invallers Ole ter Haar Romeny en Jens Toornstra hadden dat goed opgepikt. Zij waren zeer gevaarlijk en dicht bij treffers, maar scoorden niet.

Camiel Neghli zette de bezoekers uit het niets op voorsprong. Hij stond plots helemaal vrij om uit te halen, maar deed dat niet gelijk. Hij dreigde, speelde zijn tegenstander uit en haalde heerlijk uit. De bal zoefde in de linkerbovenhoek en liet zelfs de uitblinkende Barkas kansloos.

Scoreverloop: ’68 C. Neghli 0-1.

Wie gaat de play-offs om Europees voetbal winnen?