Azarkan van Feyenoord naar Utrecht: “Tijd voor een nieuwe uitdaging”

Foto: Azarkan van Feyenoord naar Utrecht: “Tijd voor een nieuwe uitdaging”

FC Utrecht heeft Marouan Azarkan nu toch echt beet. De 21-jarige aanvaller verruilt Feyenoord voor de Domstad, waar hij tekent tot medio 2027. Het nieuws werd donderdagmiddag bevestigd via de officiële clubkanalen.

Langverwachte transfer Azarkan is rond

Azarkan speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Excelsior, en liet in mei al weten open te staan voor een nieuwe uitdaging. Vanuit Nederland werden Utrecht en FC Twente genoemd als geïnteresseerde clubs, terwijl er ook opties in het buitenland waren. De keuze is gevallen op de nummer zeven van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Naar verluidt maakt Utrecht zo’n 750 duizend euro over aan Feyenoord, waar hij nog een contract voor één jaar had.

Technisch directeur Jordy Zuidam is in zijn nopjes met het aantrekken van Azarkan. “Met Marouan halen we een jonge, behendige vleugelaanvaller binnen die beschikt over een grote dosis creativiteit en een goede”, klinkt het op de clubwebsite. “Zijn spelinzicht gekoppeld aan zijn balvastheid en rendement maken hem daarnaast een aanwinst voor de club. We zijn blij dat we Marouan hebben kunnen vastleggen en kijken uit naar de samenwerking de komende seizoenen.”

Afscheid na tien jaar Feyenoord

Azarkan doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde tien jaar voor de stadionclub. “Na tien jaar neem ik afscheid van Feyenoord, de club waar ik me mede heb ontwikkeld tot de voetballer die ik nu ben”, laat de aanvaller weten via de Feyenoord-kanalen. “Ik ben er trots op dat ik het shirt van Feyenoord heb mogen dragen, en dat ik mijn officiële debuut heb mogen maken voor deze prachtige club. Na twee leerzame jaren bij Excelsior, eerst in de Keuken Kampioen Divisie en dit seizoen in de Eredivisie, voel ik dat het tijd is voor een nieuw avontuur bij FC Utrecht. Maar niet voordat ik iedereen bij Feyenoord — trainers, teamgenoten en supporters — bedank voor de mooie jaren.”

Gaat hij slagen bij Utrecht?

  • Ben ik zeker van!
  • Heb mijn twijfels…
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie