Barça dankt Lewandowski in foutenfestival

FC Barcelona heeft zich maandagavond naar een 4-2 zege op Valencia geknokt. In een foutenfestival maakte Robert Lewandowski het verschil voor de manschappen van trainer Xavi Hernández.

Tiental Valencia buigt bij FC Barcelona

Na iets meer dan twintig minuten spelen nam FC Barcelona de leiding. Een afgemeten voorzet van Raphinha werd op schitterende wijze verlengd door het hoofd van Fermín López. De Catalanen moesten vijf minuten later echter alweer de gelijkmaker slikken door een blunder van doelman Marc-André ter Stegen. Hugo Duro wist de bal af te troeven en tikte de bal vervolgens het lege doel binnen: 1-1.

In de eerste helft nam Valencia tevens de leiding. João Cancelo beging niet voor het eerst dit seizoen een overtreding binnen het eigen strafschopgebied. De Portugees ontsnapte daarbij aan minimaal geel, maar zonder consequenties bleef zijn actie niet. Valencia-middenvelder Pepelu besloot zich over de strafschop te ontfermen en stuurde Ter Stegen de verkeerde hoek in.

Rood voor Valencia-doelman

Vanuit het niets werd Barcelona weer in de wedstrijd geholpen. Na een moment van onoplettendheid raakte doelman Giorgi Mamardashvili de bal buiten het strafschopgebied met de hand. De arbitrage ontging dit feit, maar na het bestuderen van de VAR-beelden kwam de rode kaart alsnog tevoorschijn. Met een man meer wist Barça vlak na rust de 2-2 te produceren via spits Robert Lewandowski.

FC Barcelona had na de treffer van de Pool nog voldoende tijd om de winnende treffer uit het vuur te slepen, maar faalde daar lange tijd niet in. Diego López vergat Valencia zelfs aan een 2-3 voorsprong te helpen. Hij had één-op-één met Ter Stegen teveel tijd nodig en gaf de Barça-defensie daarmee de kans om in te grijpen.

Lewandowski maakt het verschil

In de slotfase wist FC Barcelona alsnog de volle winst te pakken. Lewandowski kopte de 3-2 tegen de touwen en maakte in blessuretijd ook nog de vierde Barça-treffer vanuit een vrije trap. De achterstand op koploper Real Madrid bedraagt nu weer elf punten.

Scoreverloop: 0-1 (22′) F. López, 1-1 (27′) H. Duro, 1-2 (38′) Pepelu (strafschop), 2-2 (50′) R. Lewandowski, 3-2 (82′) R. Lewandowski, 4-2 (90′) R. Lewandowski

Is de FC Barcelona-selectie goed genoeg?