Ole Romeny

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Ole Romeny

Ole Romeny is een Nederlandse aanvaller van beroep. In de zomer van 2023 verliet hij FC Emmen voor een transfer naar FC Utrecht.

  • Romeny speelt momenteel voor FC Utrecht
  • De aanvaller kwam eerder uit voor NEC, Willem II en FC Emmen
  • Met Emmen won hij in 2022 de Keuken Kampioen Divisie

Clubcarrière Ole Romeny

Ole ter Haar Romeny werd op 20 juni 2000 geboren in Nijmegen. De aanvaller speelt met de naam Romeny op zijn rug. “Dat zeggen we thuis ook meestal”, vertelde hij in 2018 aan De Gelderlander. “Het vermoeden is dat een ambtenaar ooit een foutje heeft gemaakt en Ter Haar er aan toe heeft gevoegd.”

Doorbraak bij NEC

Romeny begon zijn voetbalcarrière bij de amateurs van DVOL uit Lent. In 2011 werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van NEC, waar hij het gehele traject doorliep. Onder trainer Pepijn Lijnders debuteerde hij op 19 januari 2018 in de hoofdmacht tijdens de Eerste Divisie-wedstrijd tegen Almere City FC (3-2 nederlaag) door Ferdi Kadioglu in de slotfase af te lossen. Het werd een avond om snel te vergeten: scheidsrechter Kevin Blom stuurde hem al in de blessuretijd met rood naar de kant, hoewel een schorsing na beroep uitbleef.

Op 13 mei 2018 produceerde Romeny in de play-offwedstrijd tegen FC Emmen (4-1 overwinning) zijn eerste doelpunt als profvoetballer. In het daaropvolgende seizoen was hij behoorlijk op dreef voor NEC, waar hij acht doelpunten maakte in 27 wedstrijden. Door de coronapandemie werd dat seizoen al begin maart afgebroken. Het Nederlandse voetbal lag daardoor bijna een half jaar stil en dat kwam zijn ontwikkeling niet ten goede. Romeny kende een matige start van het seizoen 2020-2021.

Jaartje Willem II

Door de coronapandemie werd de zomerse transferperiode van 2020 verplaatst. Op 30 september kon Romeny daardoor nog overstappen naar Willem II, waar hij op 4 oktober debuteerde in de met 1-4 verloren thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De Tilburgse club bedong een optie tot koop, maar besloot daar geen gebruik van te maken. Zijn aandeel bleef namelijk beperkt tot elf schamele optredens (352 speelminuten).

Via NEC naar Emmen

In het seizoen 2020-2021 promoveerde NEC zonder Romeny naar de Eredivisie. Terug op het hoogste niveau werd de aanvaller weer opgenomen in de A-selectie, maar zijn perspectief bleef minimaal. Na dertien wedstrijden (twee doelpunten) kreeg de Nijmegenaar begin 2022 te horen dat hij mocht uitkijken naar een andere werkgever. De keuze viel op eerstedivisionist FC Emmen, waar hij op 29 januari debuteerde tegen Excelsior (0-1 overwinning). Met twee doelpunten in twaalf wedstrijden had Romeny een aandeel in het behalen van de titel in de Keuken Kampioen Divisie.

Ole Romeny (FC Emmen)
Op de schouders bij FC Emmen (Pro Shots)

Waar Romeny bij Willem II en NEC niet slaagde in de Eredivisie, daar maakte hij met FC Emmen een prima indruk op het hoogste niveau. In het seizoen 2022-2023 produceerde hij elf doelpunten in 33 competitiewedstrijden. Het hoogtepunt was zijn hattrick op bezoek bij sc Heerenveen (2-3 overwinning). Mede door dat resultaat wist de Drentse formatie rechtstreekse degradatie af te wenden, maar door toedoen van Almere City FC viel het doek in de play-offs om promotie/degradatie alsnog.

Transfer naar FC Utrecht

Na de degradatie vertrok Romeny transfervrij bij FC Emmen. De aanvaller vond onderdak bij FC Utrecht, waar hij debuteerde in de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Zijn team verloor de eerste vier duels van het nieuwe Eredivisie-seizoen, maar in speelronde vijf werd een eerste zege behaald ten koste van Heracles Almelo (1-3 overwinning). Romeny maakte in Almelo zijn eerste officiële doelpunt in dienst van de Domstedelingen. Het bleek zijn enige treffer van het seizoen 2023-2024, waarin hij überhaupt maar achttien keer speelde.

Ole Romeny (FC Utrecht)
In het shirt van FC Utrecht (Pro Shots)

Interlandcarrière Ole Romeny

Romeny heeft verschillende jeugdelftallen van Nederland doorlopen. De rechtspoot bleef actief tot en met de Onder 20-selectie.

Laatste update: 29 juni 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie