Souffian El Karouani

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Souffian El Karouani

Souffian El Karouani is een Marokkaanse verdediger van Nederlandse afkomst. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van NEC naar FC Utrecht.

  • El Karouani speelt momenteel voor FC Utrecht
  • De verdediger speelde eerder voor NEC
  • Met de Nijmeegse club promoveerde hij naar de Eredivisie
  • El Karouani debuteerde in 2021 als Marokkaans international

Clubcarrière

El Karouani werd op 19 oktober 2000 geboren in ‘s-Hertogenbosch, dat officieus bekend staat als Den Bosch. In zijn geboorteplaats speelde de linksbenige verdediger achtereenvolgens voor TGG, FC Den Bosch en BVV. Hij verliet Noord-Brabant in 2016 om aan de slag te gaan bij het Utrechtse USV Elinkwijk, waar zijn potentie werd ontdekt door NEC. De Nijmeegse club voegde El Karouani in 2017 toe aan de jeugdopleiding.

Promotie met NEC

Op 9 augustus 2019 debuteerde El Karouani voor de hoofdmacht van NEC, dat in de Keuken Kampioen Divisie met 1-2 verloor van FC Eindhoven. Trainer François Gesthuizen liet de Bosschenaar na 68 minuten invallen voor Anthony Musaba. Op 7 februari 2020 speelde de verdediger eveneens mee in de met 1-7 gewonnen uitwedstrijd tegen Telstar. Mede door de uitbraak van de coronapandemie bleef zijn teller in het seizoen 2019-2020 steken op twee competitieduels voor het eerste team.

El Karouani werd onder Rogier Meijer een vaste waarde bij NEC. De linksback maakte op 3 oktober 2020 zijn eerste doelpunt als profvoetballer tijdens de met 6-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Hij scoorde in het seizoen 2020-2021 driemaal voor de Nijmegenaren, maar was vooral belangrijk in de rol van aangever (negen keer). Op zijn aangeven maakte Jonathan Okita het winnende doelpunt in de finaleronde van de play-offs om promotie/degradatie tegen NAC Breda (1-2).

Met NEC in actie tegen Ajax (Pro Shots)

Op het hoogste niveau debuteerde El Karouani met een roemloze nederlaag tegen Ajax (5-0). NEC beleefde daarmee een valse start, maar handhaafde zich in het seizoen 2021-2022 probleemloos en greep zelfs maar ternauwernood naast de play-offs om Europees voetbal. In het daaropvolgende seizoen probeerde de clubleiding hem te verleiden tot een langer verblijf in Nijmegen, maar in de zomer van 2023 vertrok hij transfervrij naar FC Utrecht. Zijn teller stond op dat moment op 114 wedstrijden (zes doelpunten).

Valse start bij FC Utrecht

Als speler van FC Utrecht debuteerde El Karouani op 12 augustus 2023 met een uitwedstrijd tegen PSV (2-0 nederlaag). De Domstedelingen verloren zeven van de eerste acht Eredivisie-wedstrijden van het seizoen, waardoor de nieuwe trainer Ron Jans naar houvast zocht. De nieuwkomer verloor daardoor zelfs even zijn basisplaats, maar nog voor het verstrijken van de eerste seizoenshelft herpakte hij zich.


Interlandcarrière

El Karouani debuteerde op 27 augustus 2021 in de nationale ploeg van Marokko. Bondscoach Vahid Halilhodzic liet de toenmalig NEC-verdediger na 82 minuten invallen tijdens de WK-kwalifcatiewedstrijd tegen Guinee-Bissau (0-3 overwinning). Hij speelde vervolgens ook nog twee interlands tegen Guinee, maar sindsdien bleef zijn teller onaangeroerd. El Karouani ontbrak zodoende op het WK van 2022 alsmede meerdere Afrika Cup-edities (2022 en 2024).

Laatste update: 16 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie