PSV’ers op wereldreis met smaakmakers | SN Team van de Week 17

Foto: PSV’ers op wereldreis met smaakmakers | SN Team van de Week 17

PSV blijft maar onaantastbaar winnen en nestelt zich zo weer in het SoccerNews Team van de Week. De club uit Eindhoven evenaarde zijn eigen 36 jaar oude record van de eerste 17 competitiewedstrijden winnen. Binnenkort kan de ploeg van trainer Peter Bosz ook wat SN Team van de Week-recordjes gaan breken. Want net als in het team van de laatste speelronde voor de winterstop zijn er vier PSV’ers geselecteerd voor het SN Team van de Week 17.

SN Team van de Week 17: Liefst vier PSV’ers en veel buitenlandse pareltjes

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

We kunnen het SN Team van de Week inmiddels al dromen want ook de SoccerNews Sterspeler van de Week is een bekende: Luuk de Jong. De hattrickheld tegen Excelsior ziet zich omringt met heel wat buitenlandse smaakmakers. Want veel clubs leveren een pareltje van ver weg. En dus gaan we met de PSV’ers op wereldreis.

Keeper: Diant Ramaj (Ajax)

We beginnen niet zo ver weg: in Duitsland. Daar haalde Ajax afgelopen zomer Diant Ramaj op. Iedereen sprak schande vanwege de transfersom (kan oplopen richting de 10 miljoen euro) voor een reservekeeper van Eintracht Frankfurt. Maar inmiddels heeft niemand meer over dat geld en de beoogde eerste doelman Gerónimo Rulli komt na zijn blessure niet meer terug onder de lat. In de Adelaarshorst bewees Ramaj waarom. Op bijna elk schot van Go Ahead Eagles had hij een antwoord. Alleen op een flinke knal in de kruising en een tegendraadse kopbal was hij kansloos. Maar de thuisclub had er veel meer kunnen maken en Ajax op een nederlaag moeten trakteren. Ramaj verrichte 10 reddingen en hield Ajax in de wedstrijd. Dat leverde uiteindelijk zelfs 3 punten op: 2-3.

Verdediger: Sergiño Dest (PSV)

We nemen de PSV’ers mee op wereldreis, maar dan moeten we de PSV’ers zelf ook even voorstellen. De eerste in het SN Team van de Week 17 is met Sergiño Dest een bekende. Want ook hij was er vlak voor de winterstop nog bij. Hij heeft zijn vorm gewoon doorgetrokken en was belangrijk in de thuiszege op Excelsior (3-1). Met een assist en een passnauwkeurigheid van 94 procent staat hij weer uitstekend in de statistiekenboeken. Dus deze Amerikaan gaat (weer) mee.

Verdediger: André Ramalho (PSV)

Een andere PSV’er en exoot is André Ramalho. De Braziliaan die bijna altijd de publieke opinie tegen zich heeft, maar net zo vaak weer uitblinkt. Ook tegen Excelsior stak hij er weer bovenuit. Veel kijkers wijzen hem altijd aan als zwakke schakel van PSV, maar hebben zeker niet de statistieken van de centrale verdediger erbij gepakt. Dit weekend gaf hij 1 assist, leverde 77 van zijn 83 passes goed af (93 procent). Hij had de meeste succesvolle tackles (3) en won 8 van zijn 9 duels en dat was ook het meeste van iedereen zaterdagavond in Eindhoven.

Verdediger: Souffian El Karouani (NEC)

Met Souffian El Karouani hebben we gewoon een good old Marokkaanse-Nederlandse voetballer. Of ja good young want hij is altijd nog maar 23 jaar. De linksback van FC Utrecht kwam deze zomer transfervrij over van NEC en was de opvallendste speler bij Vitesse – FC Utrecht (0-0). Het is niet alleen fijn om een verdediger te hebben die wel de nul weet te houden, maar ook iemand die de mensen op de banken krijgt. Daar zoeken we bij het SN Team van de Week altijd naar. Want hij dribbelt erop los en ook nog eens succesvol (6 van de 6). Ook schuwt hij zijn verdedigende taken niet. Hij won 9 ballen terug en won 8 van zijn 10 grondduels. En hij kan op onze wereldreis ook even zijn thuisland Marokko laten zien.

Rechtermiddenvelder: Shunsuke Mito (Sparta)

Van Marokko gaan we naar Japan. Want Sparta heeft weer een Japanse parel en wat voor eentje: Shunsuke Mito. Hij was de eerste transfer in de Eredivisie deze wintermarkt en kan nog nauwelijks communiceren met zijn medespelers. Maar sommige spelers hebben geen woorden nodig, alleen de bal. Zo’n pure voetballer is Mito. De kleine rechterbuitenspeler is uiteraard snel, maar vooral ook technisch. In 45 minuten tegen Fortuna Sittard (0-2 winst) scoorde hij en was hij 45 minuten dreigend. Hij creëerde 2 kansen, 3 schoten op doel en schoot 1 keer naast de goal. Houd die Mito in de gaten!

Middenvelder: Joey Veerman (PSV)

Van Japan naar Volendam! Joey Veerman staat elke speelronde in de voorselectie en vaak valt hij op het nippertje af. Maar deze keer kan niemand meer om de Volendamse technicus heen. De PSV-middenvelder dirigeert en heeft natuurlijk geweldige voetjes. Hij laat iedereen om zich heen beter voetballen en ook op basis van statistieken steekt hij erboven uit. Zo creëerde hij 5 kansen en voerde hij liefst 91 succesvolle passes uit. Op allebei de gebieden het meeste van iedereen in het Philips Stadion. Veerman is een zekerheidje geworden.

SoccerNews Team van de Week 17.

Middenvelder: Younes Namli (PEC Zwolle)

Dan gaan we toch weer terug naar Marokko. Oh nee, toch niet, want Younes Namli is geboren in Denemarken en dat land hadden we nog niet. Niet dat we op landen selecteren, want Namli dwong het helemaal alleen af in zijn duel met PEC Zwolle tegen sc Heerenveen (2-2). Net als Veerman creëerde hij 5 kansen en dus kunnen we lekker kansen gaan creëren in het SN Team van de Week 17. Nog belangrijker was zijn doelpunt en assist.

Aanvallende middenvelder: Emil Hansson (Heracles Almelo)

Van Denemarken naar Zweden, een goede reisplanning bij het SN Team van de Week 17. Emil Hansson kent inmiddels ook de klappen van de SN Team van de Week-zweep. De Zweedse aanvallende middenvelder van Heracles Almelo mag zich weer eens melden na zijn presteren tegen RKC Waalwijk. Hansson was werkelijk waar overal bij betrokken. Hij voerde de meeste dribbels uit (4), scoorde en leverde een assist. En als klap op de vuurpijl had hij ook nog een grote bijdrage aan het doelpunt van de thuisclub. Hij veroorzaakte namelijk de penalty waardoor RKC op gelijke hoogte kwam. Hij had in de eerste helft zelf Heracles op voorsprong geschoten vanaf elf meter. We vergeven Hansson die weggeven pingel, want hij gaf daarna een beauty van een winnende assist.

Linkermiddenvelder: Yoann Cathline (Almere City)

Voor de linkermiddenvelder gaan we naar Champigny-sur-Marne. In dat plaatsje in de buurt van Parijs is namelijk Yoann Cathline geboren. De 21-jarige linkervleugelspeler speelt dit seizoen bij Almere City. Even een jaartje weg bij Lorient FC, zodat hij de Eredivisie kan opleuken. Dat deed hij tegen FC Volendam (0-1 zege) uitstekend want hij zorgde voor de winnende assist. Daarnaast was hij dé dribbelaar met 5 geslaagde van zijn liefst 10 pogingen op te dribbelen. Heerlijk zo’n alles of niets-speler. En in Volendam was het alles, want hij won ook nog eens de meeste duels van iedereen (12). Pak je biezen, we gaan naar Parijs!

Spits: Manfred Ugalde

Voordat we terugkeren naar huis maken we vanuit het romantische Parijs een heerlijk paradijselijk uitstapje naar Costa Rice. Daar komt de spits van FC Twente, Manfred Ugalde, namelijk vandaan. De snelle behendige goaltjesgetter kan ook nog koppen en dat bewees hij met de gelijkmaker in het belangrijke treffen met AZ (2-1 overwinning). De strijd om plek 3 stond op het menu en die strijd werd beslist door Ugalde. Hij maakte namelijk ook de winnende. Net als vorig seizoen scoort hij zo 2 keer tegen AZ en mag hij zich ook weer melden in het SN Team van de Week 17. Als mooie bijkomstigheid zijn we eventjes op dat rijke eiland.

Spits en SN Sterspeler van de Week 17: Luuk de Jong (PSV)

En na die reis rond de globe komen we uiteindelijk uit in Eindhoven. Of ja, toch niet helemaal. We maken een snelle tussenstop in het Zwitserse Aigle, want daar is de SN Sterspeler van de Week 17 geboren. Luuk de Jong kwam uiteindelijk in de Achterhoek te wonen en ging via De Graafschap en FC Twente een geweldige carrière tegemoet. En thank god dat die loopbaan nog niet voorbij is, want Luukinho is in bloedvorm. Met een hattrick velde hij Excelsior (3-1). En dus verdient hij weer alle eer. Er bestaat geen betere kopper en op dit moment gaat alles van zijn voet ook het doel in. En zo is de cirkel rond. De wereldreis met onze PSV’ers langs de buitenlandse smaakmakers zit erop. Tot volgende week!

Heb je genoten van de wereldreis met SN Team van de Week 17?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:47
10+
‘Voormalig PSV’er moet worden geruild met Harry Maguire’
10:30
100+
Sutalo over transfer naar Ajax: “Ik had moeite met de aanpassing”
10:07
42+
Ten Hag over transfer Slot: “Ik ben heel blij voor hem”
09:49
34+
‘Chelsea wil Lukaku ruilen voor nieuwe superspits’
09:17
264+
‘Ajax spreidt de kansen in zoektocht naar nieuwe trainer’
09:04
45+
PSV maakt fans warm voor kampioenswedstrijd
08:46
152+
‘Barça-speler wordt tegen Girona uitgefloten door fans van beide clubs’
08:23
64+
Messi vernedert tegenstander in één helft
07:00
69+
Onopvallende strijd om Champions League | Match of the Weekend
23:47
227+
Justin Kluivert is ‘ready’ voor Oranje
23:28
1209+
‘Sensationele ‘terugkeer’ Erik ten Hag’
23:25
137+
Girona heeft nog één droom na historische CL-plek
23:00
139+
Xavi haalt keihard uit naar eigen spelers
22:45
2188+
‘Ajax zet Louis van Gaal in’
22:30
63+
Selectie Real Madrid vroeg naar bed ondanks kampioenschap
22:13
3585+
‘Supertransfer Yankuba Minteh’
22:00
429+
Aké verbouwereerd: “Die man is niet normaal”
21:45
232+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
21:40
2181+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
21:33
1586+
Virgil van Dijk terug naar Eredivisie?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie