André Ramalho

Leeftijd: 32

Het laatste nieuws over André Ramalho

André Ramalho is een Braziliaanse centrale verdediger. In de zomer van 2024 verruilde hij PSV voor Corinthians.

  • Ramalho speelt momenteel voor Corinthians
  • Met PSV won de verdediger de landstitel en twee bekers
  • Met RB Salzburg won de Braziliaan zes landstitels en vijf bekers
  • In Duitsland was hij actief voor Bayer Leverkusen en FSV Mainz 05

Clubcarrière André Ramalho

Ramalho werd op 16 februari 1992 geboren in het Braziliaanse Ibiúna, niet ver van de miljoenenstad São Paulo. Al op jonge leeftijd draaide zijn leven vooral om het voetbal. Hij droomde van een carrière als profvoetballer. Die droom werd mogelijk gemaakt dankzij Red Bull Brasil, één van de clubs waar Ramalho als jeugdspeler zijn kunsten vertoonde. Bij die club maakte hij voldoende indruk om begin 2011 de overstap te maken naar het Oostenrijkse RB Salzburg.

Doorbraak in Oostenrijk

Ramalho werd door RB Salzburg uitgeleend aan zowel USK Anif als FC Liefering, dat eveneens deel uitmaakt van het Red Bull-consortium. Bij deze clubs kreeg de centrale verdediger de kans om bagage op te doen in het betaald voetbal. Dat pakte goed uit, waardoor hij in het seizoen 2013-2014 zijn gewenste kans kreeg in het eerste team van de topclub uit Salzburg. Met 52 officiële wedstrijden en zeven doelpunten werd Ramalho meteen een gevestigde naam. De Braziliaan was basisspeler in het Europa League-tweeluik met Ajax, dat in totaal met 6-1 over de knie ging.

Met 47 officiële optredens (twee doelpunten) bleef Ramalho in het seizoen 2014-2015 een vaste waarde bij RB Salzburg. De verdediger had zich inmiddels in de kijker gespeeld bij Bayer Leverkusen, dat begin 2015 al een akkoord bereikte over een transfervrije overname.

Weinig succes in Duitsland

Ramalho had hoge verwachtingen van zijn periode in Duitsland, maar dat pakte heel anders uit. In tweeënhalf jaar kwam de Braziliaanse verdediger niet verder dan 28 officiële wedstrijden voor Bayer Leverkusen. De Bundesliga-club verhuurde hem in het middelste seizoen aan FSV Mainz 05, waar hij twintig keer mocht opdraven.

Terug naar Salzburg

Ramalho besloot in januari 2018 eieren voor zijn geld te kiezen door Duitsland achter zich te laten. Leverkusen liet de verdediger transfervrij terugkeren naar RB Salzburg. Bij de Oostenrijkse topclub werd de Zuid-Amerikaan weer een vaste waarde. In de drieënhalf jaar na zijn terugkeer won Ramalho drie landstitels en één beker, nadat hij in zijn vorige dienstverband al twee landstitels en een beker had gewonnen.

André Ramalho (PSV)
(Pro Shots)

Kampioen met PSV

Ramalho maakte in de zomer van 2021 de overstap van RB Salzburg naar PSV, dat onder leiding stond van zijn oud-trainer Roger Schmidt. De centrale verdediger maakte op 21 juli zijn debuut in de voorronde Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray (5-1 overwinning). Op 7 augustus won hij zijn eerste trofee in Eindhovense dienst door Ajax met 0-4 te verslaan in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Ramalho produceerde zijn eerste treffer op 28 augustus voor eigen publiek tegen FC Groningen (5-2 zege).

Zowel in 2022 als 2023 won Ramalho de KNVB Beker met PSV. In beide jaren wist men Ajax te verslaan in de bekerfinale. Een derde opeenvolgende beker bleef uit, maar in 2024 wist men wel een andere trofee binnen de slepen: de landstitel. Inmiddels passeerde diens teller de 125 officiële wedstrijden in Eindhovense dienst. Na zijn derde seizoen was er nog sprake van onzekerheid over diens toekomst. Op 11 juli 2024 maakte PSV officieel melding van diens transfervrije vertrek.

Terugkeer naar Brazilië

Vijf dagen na de bevestiging van PSV vond Ramalho weer onderdak. De verdediger tekende in zijn thuisland bij Corinthians.

Laatste update: 16 juli 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie