André Ramalho

Leeftijd: 32

Het laatste nieuws over André Ramalho

André Ramalho is een Braziliaanse centrale verdediger. In de zomer van 2021 verruilde hij de Oostenrijkse club RB Salzburg voor PSV.

  • Ramalho speelt momenteel voor PSV
  • In Eindhoven won de verdediger twee bekers en drie supercups
  • Met RB Salzburg won de Braziliaan zes landstitels en vijf bekers
  • In Duitsland was hij actief voor Bayer Leverkusen en FSV Mainz 05

Clubcarrière

Ramalho werd op 16 februari 1992 geboren in het Braziliaanse Ibiúna, niet ver van de miljoenenstad São Paulo. Al op jonge leeftijd draaide zijn leven vooral om het voetbal. Hij droomde van een carrière als profvoetballer. Die droom werd mogelijk gemaakt dankzij Red Bull Brasil, één van de clubs waar Ramalho als jeugdspeler zijn kunsten vertoonde. Bij die club maakte hij voldoende indruk om begin 2011 de overstap te maken naar het Oostenrijkse RB Salzburg.

Doorbraak in Oostenrijk

Ramalho werd door RB Salzburg uitgeleend aan zowel USK Anif als FC Liefering, dat eveneens deel uitmaakt van het Red Bull-consortium. Bij deze clubs kreeg de centrale verdediger de kans om bagage op te doen in het betaald voetbal. Dat pakte goed uit, waardoor hij in het seizoen 2013-2014 zijn gewenste kans kreeg in het eerste team van de topclub uit Salzburg. Met 52 officiële wedstrijden en zeven doelpunten werd Ramalho meteen een gevestigde naam. De Braziliaan was basisspeler in het Europa League-tweeluik met Ajax, dat in totaal met 6-1 over de knie ging.

Met 47 officiële optredens (twee doelpunten) bleef Ramalho in het seizoen 2014-2015 een vaste waarde bij RB Salzburg. De verdediger had zich inmiddels in de kijker gespeeld bij Bayer Leverkusen, dat begin 2015 al een akkoord bereikte over een transfervrije overname.

Weinig succes in Duitsland

Ramalho had hoge verwachtingen van zijn periode in Duitsland, maar dat pakte heel anders uit. In tweeënhalf jaar kwam de Braziliaanse verdediger niet verder dan 28 officiële wedstrijden voor Bayer Leverkusen. De Bundesliga-club verhuurde hem in het middelste seizoen aan FSV Mainz 05, waar hij twintig keer mocht opdraven.

Terug naar Salzburg

Ramalho besloot in januari 2018 eieren voor zijn geld te kiezen door Duitsland achter zich te laten. Leverkusen liet de verdediger transfervrij terugkeren naar RB Salzburg. Bij de Oostenrijkse topclub werd de Zuid-Amerikaan weer een vaste waarde. In de drieënhalf jaar na zijn terugkeer won Ramalho drie landstitels en één beker, nadat hij in zijn vorige dienstverband al twee landstitels en een beker had gewonnen.

(Pro Shots)

Overstap naar PSV

Ramalho had het prima naar zijn zin in Salzburg en toch liet hij de club in de zomer van 2021 opnieuw achter zich. Dat had te maken met de interesse van PSV, dat op dat moment onder leiding stond van Roger Schmidt. Zij werkten eerder al samen en daardoor zag de Duitse trainer in hem de ideale aanwinst om de Eindhovense club van meer kwaliteit te voorzien. Ramalho maakte meteen indruk bij PSV, dat in het seizoen 2021-2022 de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker wist te winnen.

Het seizoen 2022-2023 verliep een stuk lastiger voor Ramalho. Hij prolongeerde de Johan Cruijff Schaal en TOTO KNVB Beker met PSV, maar zijn status brokkelde gaandeweg het seizoen af. Ramalho mocht het seizoen 2023-2024 desondanks weer beginnen als basisspeler en won voor het derde opeenvolgende seizoen de Nederlandse Supercup.

Laatste update: 6 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie