‘Ajax-dreun dreigt voor PSV’

Foto: ‘Ajax-dreun dreigt voor PSV’

Valentijn Driessen stelt dat Ajax als voorbeeld heeft gediend voor het huidige landskampioen van PSV, maar stelt tegelijkertijd ook dat de Amsterdammers als schrikbeeld dienen voor de Eindhovenaren. Daarmee wijst de de voetbaljournalist naar de succesvolle jaren van Ajax, die plotsklaps zijn veranderd in een enorme malaise.

PSV neemt Ajax-rol over

“Met het kampioenschap, de verzekering van tientallen miljoenen euro’s uit de Champions League volgend seizoen en enorm gestegen transferwaardes neemt PSV, na eerder ook Feyenoord, de rol over van het geïmplodeerde Ajax”, schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf.

“Was het Ajax van Marc Overmars het voorbeeld voor Van der Wallen & co – zelfs Overmars’ favoriete trainer Bosz werd naar PSV gehaald – het Ajax van de laatste twee seizoenen moet het spookbeeld zijn van hoe snel het kan verkeren in de top”, vervolgt Driessen. “Voor Bosz trok rvc-voorzitter, multimiljonair en PSV-supporter Robert van der Wallen ruimhartig de portemonnee om de frustratie van vijf jaar zonder titel in Eindhoven af te kopen”, stelt Driessen.

PSV moet transferactiviteit beperken

Driessen schrijft dan ook dat het belangrijk wordt voor PSV om niet alle sterkhouders te laten vertrekken, hoe aanlokkelijk het ook is om vele miljoenen te incasseren. “Architect Veerman en Bakayoko lonken naar een transfer en de toekomst van huurlingen Dest en Tillman bij PSV is ongewis. Aan de bovenkant zou het daarbij moeten blijven, wil Bosz niet een half nieuw elftal moeten formeren.” Toch moet er volgens Driessen aan de onderkant wel degelijk wat gebeuren. “Weliswaar twee seizoenen te laat, maar eindelijk is er de overtuiging in Eindhoven dat centrale verdediger André Ramalho de club niet verder helpt, maar de groei juist blokkeert. Alleen zo kan de 25e landstitel het begin zijn van meer moois voor PSV.”

Denk jij dat PSV ook komend seizoen succesvol blijft?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
4126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie