PSV: na de kater meteen weer dóórrr

Foto: PSV: na de kater meteen weer dóórrr

Wat hebben ze er naar gesnakt in Eindhoven en nabije omgeving: het landskampioenschap van PSV. In eigen huis tegen Sparta zal en móet het zondagmiddag gaan gebeuren. En zo ja, dan volgt een aardig vol programma. Waarin het presteren op niveau even niet hoog in het vaandel zal staan.

Inside: PSV krijgt het na succes tegen Sparta behoorlijk voor de kiezen

Hij leek in het verre Friesland, waar zijn ploeg plaatselijke trots Heerenveen even tevoren met maar liefst acht doelpunten in eigen voordeel compleet van de mat had geveegd, heel even in een soort van trance veroorzaakt door een mengelmoes van vrolijkheid, opluchting en trots: PSV-trainer Peter Bosz.

Zó goed had hij zijn elftal eerder nog nooit zien spelen, stamelde de oud-prof zowat na afloop voor de tv-camera’s in het Abe Lenstra Stadion. Bosz leek ietwat euforisch, en dat was eigenlijk wel terecht ook. Door het vertoonde spel tegen de Friese middenmoter, maar ook door het besef dat de meer dan verdiende landstitel nu wel héél erg dichtbij kwam.

Bosz op de schouders

Samen met zijn manschappen danste de coach van de Brabanders over het veld, waar zelfs gejonast zoals dat zo mooi heet. Met andere woorden: zijn hele lijf en leden werd horizontaal de lucht in gegooid. Normaliter gebeurt zoiets alleen als een hoofdprijs daadwerkelijk is gepakt, maar niemand die er op de voorjaarsavond in april om maalde.

Daarna stapte alles en iedereen binnen de selectie van PSV in de bus onderweg naar huis, wetende dat zondagmiddag even na 12 uur de laatste en belangrijkste klap gegeven moet worden als SP-AR-TA op bezoek komt. Dán mag de Eindhovense machine nog een keer op volle toeren draaien om zo de fans na dik negentig minuten spelen de landstitel te geven.

De sigaar?

Waarna ongetwijfeld een groot feest in de eigen speelarena zal gaan losbarsten. Er is niks mooiers dan zélf kampioen worden, weten ze ook daar in het zuiden van Nederland intern maar al te goed. Gaat Peter Bosz tussen alle fans een dikke (overwinnings)sigaar aansteken, zoals hij doorgaans in huiselijke kring nog weleens graag doet?

Gaat de drank in de spelersgroep met familie en vrienden flink vloeien? Dat laatste zal vrijwel zeker gaan gebeuren. Mag ook wel. Tot in de late uurtjes zal het predicaat ‘beste van de Eredivisie’ gevierd gaan worden. Alle druk en spanning zal in die eerste zondag van mei 2024 weg gaan vallen. Ontlading noemt men dat.

Katertje

Menig PSV’er zal in de nacht daarna laat in zijn bedje gaan vallen. En de ochtend daarna ongetwijfeld, zeker voor diegenen die te diep in het glaasje hadden gekeken, met een forse kater gaan opstaan. Maar veel tijd om daarvan te herstellen zal er op die maandag 6 mei voor hen zijn.

Dan staan er namelijk een rondrit door de stad en uiteraard de huldiging van de selectie gepland. De route van het traditionele rondje op de welbekende platte kar door de stad zal gaan over de Frederiklaan, Sint Antoniusstraat, Willemstraat, Vonderweg, Mathildelaan, 18 Septemberplein, Vestdijk, Hertogstraat, P.C. Hooftlaan, Wal en eindigt voor op het Stadhuisplein.

Huldigingsfeest

Op die plek zal dan ook de bovengenoemde huldigingsceremonie plaatsvinden. Tegenover het stadhuis is een aantal panden half gesloopt. Om te voorkomen dat supporters het bouwterrein betreden zal dit worden afgezet en worden er beveiligers ingezet. Ook in de rest van de binnenstad worden veiligheidsmaatregelen genomen. Zo geldt er bijvoorbeeld een verbod op blik en glas.

Hoort allemaal bij een groot volksfeest, weet men ook binnen PSV. Als de Eindhovenaren al dit feestgedruis uiteindelijk verlaten hebben en bij gaan komen hiervan, zal men overigens toch gaan proberen om een record te verbreken: het behalen van het aantal punten tijdens één seizoen in de Eredivisie. Dát record staat namelijk op 88. In seizoen 2014-2015 kwam het team van Phillip Cocu tot dat laatste aantal.

PSV vermorzelt Sparta

  • Eens
  • Oneens
315+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie