Eredivisie-topclubs onderscheiden zich opnieuw | SN Team van de Week 23

Foto: Eredivisie-topclubs onderscheiden zich opnieuw | SN Team van de Week 23

Het competitieweekend van de Eredivisie is weer achter de rug. PSV, Feyenoord, FC Twente en AZ deden allemaal goede zaken door een overwinning te boeken. Vooral de Alkmaarders kunnen tevreden zijn, aangezien het gat met Ajax is vergroot tot 6 punten. De goede prestaties zijn terug te zien aan het Team van de Week 23.

SN Team van de Week 23: Luuk de Jong Sterspeler van de Week, PSV, AZ, FC Twente en Feyenoord blinken uit

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

De Eindhovenaren haalden zaterdagavond hard uit door tegen PEC Zwolle met een 1-7 eindstand van het veld af te stappen. Wederom was Joey Veerman de grote uitblinker, evenals Luuk de Jong. Beide spelers zijn dan ook terug te vinden in het Team van de Week, waarbij de centrumspits zelfs tot SN Sterspeler van de Week 23 is benoemd.

In de 0-2 overwinning van Feyenoord op Almere City FC waren Timon Wellenreuther en Yankuba Minteh dan weer belangrijk. Vooral de doelverdediger bewees zijn team een goede dienst met het schoonhouden van zijn doel. Met Sem Steijn en Ruben van Bommel als de grote smaakmakers bij respectievelijk FC Twente en AZ, is het geraamte van het sterrenteam compleet.

Keeper: Timon Wellenreuther (Feyenoord)

Feyenoord kreeg donderdagavond tegen AS Roma te maken met een uitschakeling in de Europa League. Wellenreuther blonk in het duel uit en was in Almere opnieuw zeer belangrijk. De Duitser zit vol vertrouwen, is in zijn doelgebied vrijwel niet te passeren en heeft ook aan de bal een belangrijke rol in het geheel. Voorlopig houdt hij dan ook zijn plek onder de lat.

Verdediger: Sergiño Dest (PSV)

De terugkeer van Sergiño Dest naar Nederland is goed geweest voor zijn loopbaan, zo bleek zaterdag nog maar eens. De vleugelverdediger krijgt onder Peter Bosz veel vrijheid om naar voren op te stomen en is de voorbije maanden een nóg completere speler geworden. Aankomende zomer zal PSV er dan ook alles aan doen om hem definitief vast te leggen.

Verdediger: Timon Beelen (Feyenoord)

Timon Beelen zorgde de voorbije weken voor een wereldprestatie door Romelu Lukaku tegen AS Roma onder controle te houden. Hij verraste daarmee vriend en vijand en mocht tegen Almere City daarom weer aantreden. Opnieuw deed hij het naar behoren en overtuigde hij Arne Slot van zijn inbreng. Komende week zal hij wederom hopen op een basisplek, dan tegen PSV.

Verdediger: Philippe Sandler (NEC Nijmegen)

Voor NEC Nijmegen was de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam een belangrijke, aangezien beide ploegen niet ver van elkaar af stonden op de ranglijst. NEC versloeg de tegenstander met 2-0 en had met Philippe Sandler in de achterhoede een zekerheid. De verdediger gaf wederom veel sturing aan zijn teamgenoten en ontwikkelt zichzelf daardoor razendsnel.

Verdediger: Souffian El Karouani (FC Utrecht)

Victor Jensen zorgde vrijdagavond voor het enige doelpunt tegen Heracles Almelo en daar was Souffian El Karouani cruciaal in. De opkomende linksback leverde een assist af, waarmee hij Jensen in staat stelde om de tegenstander pijn te doen. Het zijn opnieuw belangrijke punten voor FC Utrecht, dat dankzij El Karouani volop meedoet voor de play-offs van de Conference League.

Middenvelder: Sem Steijn (FC Twente)

FC Twente versloeg Go Ahead Eagles met 3-0 en wie anders dan Steijn was belangrijk met twee doelpunten. Al het gehele voetbaljaar is hij een grote smaakmaker in de selectie en de stijgende lijn vlakt maar niet af. Het brengt hem op de vijfde plaats op de topscorersranglijst, achter Brian Brobbey, Santiago Giménez, Vangelis Pavlidis en De Jong.

Middenvelder: Joey Veerman (PSV)

Veerman is het gehele seizoen de motor van het team van Bosz. De middenvelder is vrijwel altijd aanspeelbaar, heeft het lef om open te draaien en weet met zijn techniek doorgaans de vrije man te vinden. Het versnelt het spel van PSV flink, wat ook tegen PEC Zwolle het geval was. De terugkeer van Veerman is daarom goed nieuws voor de oefenmeester.

Middenvelder: Isaac Babadi (PSV)

Niet alleen Veerman deed het tegen PEC Zwolle goed, ook Isaac Babadi was in vorm. Hij zorgde voor veel beweging in de middenlinie, waardoor het voor de tegenstander lastig werd om de ruimtes dicht te houden, en tikte een uitstekend niveau aan. Achter de schermen werkt PSV aan een contractverlenging van Babadi, en dat is dan ook niet voor niets.

SN Team van de Week 23.

Aanvaller: Yankuba Minteh (Feyenoord)

Eenvoudig ging het zondag allerminst voor Feyenoord, maar Minteh wist alsnog het verschil te maken. De vleugelaanvaller was vanaf het begin van zijn invalbeurt al dreigend en zorgde 20 minuten voor tijd voor de voorsprong voor de Rotterdammers. Met zijn tweede doelpunt in de blessuretijd onderstreepte hij zijn sterke wedstrijd die hij in Almere op de mat legde.

Aanvaller en SN Sterspeler van de Week 23: Luuk de Jong (PSV)

De Jong is hard op weg om dit seizoen topscorer van de Nederlandse competitie te worden. De aanvaller vond het net al het gehele voetbaljaar zeer eenvoudig en was ook tegen PEC Zwolle cruciaal. Met drie doelpunten leverde hij een belangrijke bijdrage aan de grote overwinning die de Eindhovenaren boekten. Feyenoord, de tegenstander van volgende week, is kortom gewaarschuwd.

Aanvaller: Ruben van Bommel (AZ)

Tegen Ajax was het voor Van Bommel zondagavond een speeltuin. De buitenspeler kreeg veel vrijheid om zijn acties te maken en was in de eerste helft verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt. Nadat hij na rust ook de tweede treffer in het mandje legde, werd hij logischerwijs tot man van de wedstrijd bekroond. Het geeft vertrouwen voor de komende weken.

Moet Wellenreuther eerste keeper van Feyenoord blijven?

  • Ja, hij is beter dan Bijlow
  • Nee, Bijlow is indien fit beter
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie