Philippe Sandler

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Philippe Sandler

Philippe Sandler is een Nederlandse verdediger. In de zomer van 2022 maakte hij de transfervrije overstap van Manchester City naar NEC.

  • Sandler speelt momenteel voor NEC
  • De verdediger kwam in Nederland eerder uit voor PEC Zwolle en Feyenoord
  • Hij kwam in het buitenland uit voor Manchester City, Anderlecht en Troyes
  • Sandler won de landstitel, FA Cup en League Cup met City
  • Met Feyenoord bereikte hij de finale van de Conference League

Clubcarrière

Sandler werd op 10 februari 1997 in Amsterdam op de wereld gezet. Zijn vader Anton werd geboren in Zuid-Afrika, maar zelf groeide hij op ‘in een kakbuurt’ in Amsterdam-Zuid. De rechtspoot trapte zijn voetbalcarrière af in het shirt van amateurclub AFC. Sandler verdiende een kans in de jeugdopleiding van Ajax, waar hij in de zomer van 2016 afscheid nam om zijn geluk te beproeven bij PEC Zwolle.

Debuut voor PEC Zwolle

PEC Zwolle liet Sandler op 13 augustus 2016 debuteren in het betaald voetbal. In de Eredivisie-wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (0-3 nederlaag) verscheen de Amsterdammer na 67 minuten binnen de lijnen voor Ryan Thomas. De verdediger speelde in het seizoen 2016-2017 in totaal zeven Eredivisie-wedstrijden voor De Blauwvingers (343 speelminuten).

Sandler groeide in het seizoen 2017-2018 uit tot een vaste waarde bij PEC Zwolle. Op 24 oktober 2017 maakte hij in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys (3-2 overwinning na verlenging) zijn eerste doelpunt als profvoetballer. Het betrof zijn enige treffer in 33 officiële wedstrijden voor de Zwollenaren. Sandler maakte in de zomer van 2018 de overstap naar de Engelse topclub Manchester City.

Twee duels voor Manchester City

Sandler debuteerde op 6 januari 2019 in het shirt van Manchester City. In de FA Cup-wedstrijd tegen Rotherham United (7-0 overwinning) mocht de Nederlander na 67 minuten invallen voor Kevin De Bruyne. Op 23 januari mocht hij opnieuw aantreden voor The Citizens, die in de halve finale van de League Cup met 0-1 zegevierden bij Burton Albion. Manager Pep Guardiola liet hem negentig minuten staan. City won in 2019 beide bekertoernooien én kroonde zich tot kampioen van Engeland.

Een Premier League-debuut voor Manchester City werd Sandler niet gegund. In 2022 sprak hij desondanks lovende woorden over Guardiola. “Ik heb weinig gespeeld, maar ben toch echt veel beter geworden. Fysiek ook sterker”, vertelde hij aan Voetbal International. “Ik heb zó veel geleerd van Guardiola. Hij verwacht zó veel van je. Al doen we slechts een pass- en trapvorm, álles moet goed gaan. Je raakt in een soort trance, waarin je van jezelf eist dat elke bal goed moet zijn. Hij is zo’n liefhebber, ik heb weinig mensen zó van voetbal zien genieten.”

Huurling bij Anderlecht en Troyes

Na het seizoen 2018-2019 werd Sandler uitgeleend aan de Belgische topclub Anderlecht, waar hij werd herenigd met zijn oud-teamgenoot Vincent Kompany. De Belg was in Brussel aangesteld als hoofdtrainer. Op 4 augustus 2019 debuteerde de Amsterdammer in de uitwedstrijd tegen Excelsior Moeskroen (0-0) voor zijn nieuwe werkgever. Tot begin oktober speelde Sandler elf officiële wedstrijden voor Paars-Wit, waarna knieproblemen hem de rest van het seizoen aan de kant hielden.

Sandler vertrok in de zomer van 2021 opnieuw op huurbasis bij Manchester City. Ditmaal werd de verdediger ondergebracht bij het Franse Troyes, maar door een enkelblessure kwam hij ook daar weinig in actie. Alleen tegen Montpellier HSC (1-1) en Olympique Lyon (3-1 nederlaag) kon er een beroep op hem worden gedaan.

Conference League-finalist met Feyenoord

De verhuurperiode bij Troyes werd in januari 2022 afgebroken. Sandler keerde terug naar Nederland, waar hij voor een half jaar werd ondergebracht bij Feyenoord. Door een trainingsachterstand was de verdediger pas laat in het seizoen beschikbaar voor trainer Arne Slot. Laatstgenoemde liet hem debuteren in de Eredivisie-topper tegen PSV (2-2). Drie dagen later mocht Sandler eveneens opdraven in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, dat met 0-1 opzij werd gezet.

Sandler behoorde ook tot de Conference League-selectie van Feyenoord. De verdediger zat op de bank tijdens de dubbele confrontatie met Olympique Marseille, dat in de halve finale werd uitgeschakeld. Hij moest eveneens toekijken in de met 0-1 verloren finale tegen AS Roma. Zijn teller bleef daardoor steken op twee schamele wedstrijden. Feyenoord besloot geen gebruik te maken van de optie tot koop.

Sandler tijdens de Gelderse derby tegen Vitesse (Pro Shots)

Transfer naar NEC

Sandler vertrok in de zomer van 2022 permanent bij Manchester City. De verdediger vond emplooi bij eredivisionist NEC, dat hem een driejarig contract liet ondertekenen. Ook in Nijmegen was hij aanvankelijk niet wedstrijdfit, maar op 19 oktober mocht de Amsterdammer debuteren in de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard (3-2 overwinning). Sandler vierde zijn Eredivisie-debuut namens NEC met een doelpunt in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In de 95ste minuut bepaalde hij de eindstand op 3-3.

In het seizoen 2022-2023 speelde Sandler 23 officiële wedstrijden voor NEC.

Laatste update: 13 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie