Sontje Hansen

Age: 20
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Sontje Hansen

Sontje Hansen is een Nederlandse voetballer van Curaçaose afkomst. De aanvaller speelt in 2022 voor Ajax, waar hij als groot talent geldt.

Hansen werd op 18 mei 2002 geboren in Hoorn. De aanvaller speelde voor de amateurclubs HSV Sport 1889, Zwaluwen ’30 en SV Always Forward voordat hij op de radar van Ajax verscheen. In 2013 werd Hansen opgenomen in de jeugdopleiding van de Amsterdammers, waar hij in 2018 zijn eerste profcontract ondertekende.

Ajax

Zijn professionele debuut maakte Hansen op 13 december 2019 namens Jong Ajax. Tegen SC Cambuur (0-2 overwinning) wist de aanvaller meteen zijn eerste doelpunt te produceren. Het ging daarna snel met Hansen, die op 18 december van dat jaar ook zijn debuut in Ajax 1 mocht maken tijdens de bekerwedstrijd tegen Telstar (3-4 zege). Trainer Erik ten Hag gunde hem vier dagen later ook zijn Eredivisie-debuut tegen ADO Den Haag (6-1 zege).

Hansen keerde na zijn eerste duels in Ajax 1 terug naar de selectie van Jong Ajax. Mede door een knieblessure werd zijn ontwikkeling geremd, maar desondanks weigerde de Amsterdamse club hem in de zomer van 2022 te verhuren aan een geïnteresseerde club uit binnen- of buitenland. Daarmee sprak de clubleiding het vertrouwen uit in de jonge aanvaller.

Interlandcarrière

Hansen speelde voor verschillende jeugdelftallen van Nederland. In 2019 maakte hij vooral indruk in de Oranje-selectie voor spelers onder 17 jaar. Het Ajax-talent werd dat jaar Europees kampioen en werd later dat jaar topscorer op het WK.

Laatste update: 5 september 2002

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie