Koki Ogawa

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Koki Ogawa

Koki Ogawa is een Japanse aanvaller. In de zomer van 2023 maakte de international van Japan op huurbasis de overstap van Yokohama FC naar eredivisionist NEC.

  • Ogawa speelt momenteel voor NEC
  • De aanvaller is gehuurd van Yokohama FC
  • Eerder kwam hij uit voor Júbilo Iwata en Mito HollyHock
  • Ogawa debuteerde in 2019 met een hattrick voor Japan

Clubcarrière

Ogawa werd op 8 augustus 1997 geboren in de Japanse hoofdstad Yokohama. De rechtsbenige spits trapte zijn voetballoopbaan af in het tenue van Tokogakuen High School. In 2016 maakte hij de overstap naar Júbilo Iwata uit de Japanse J1 League.

Doorbraak bij Júbilo Iwata

Op 6 april 2016 debuteerde Ogawa in het Japanse profvoetbal. Met Júbilo Iwata kwam de aanvaller in actie tegen Ventforet Kofu, dat in de strijd om de J. League Cup met 1-0 werd verslagen. Zijn debuut in de J League maakte hij op 18 maart 2017 in de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen Vissel Kobe. Ogawa scoorde op 26 april van datzelfde jaar voor het eerst in het betaald voetbal. Tegen FC Tokyo (3-1 zege) nam hij de volledige productie van Júbilo Iwata voor zijn rekening.

Ogawa werd in 2019 voor een half seizoen uitgeleend aan J2 League-club Mito HollyHock. In zijn eerste drie wedstrijden wist de aanvaller telkens te scoren. Uiteindelijk maakte hij zeven doelpunten in zeventien officiële wedstrijden, waarna hij terugkeerde bij Júbilo Iwata. Zijn werkgever was inmiddels gedegradeerd uit de J1 League, waardoor Ogawa op het tweede niveau actief bleef. In 2021 loodste hij de club naar het kampioenschap in de J2 League.

Smaakmaker bij Yokohama FC

Ogawa besloot na de promotie met Júbilo Iwata een nieuw avontuur aan te gaan. Hij verhuisde begin 2022 naar Yokohama FC, waar de spits met 26 doelpunten in 41 officiële wedstrijden een voortreffelijke start beleefde. Ook met zijn nieuwe werkgever promoveerde hij in 2022 naar de J1 League. Ogawa ging ditmaal wel aan de slag op het hoogste niveau van Japan en met zes doelpunten uit vijftien officiële wedstrijden bleek hij behoorlijk op schot in het eerste deel van 2023.

Scorend voor NEC (Pro Shots)

Huurdeal met NEC

In de zomer van 2023 werden Yokohama FC en NEC het eens over een huurtransfer van Ogawa, met een optie tot koop. Met de Nijmegenaren verloor de spits zijn eerste Eredivisie-wedstrijd door toedoen van Excelsior (3-4), maar hij prikte wel meteen zijn eerste doelpunt binnen. In zijn tweede wedstrijd scoorde Ogawa opnieuw in de met 2-1 verloren uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De Japanner produceerde in november een dubbelslag tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Volendam (3-3).


Interlandcarrière

Ogawa doorliep verschillende jeugdelftallen van Japan. Op 14 december 2019 debuteerde de spits voor het nationale team tijdens het Oost-Aziatisch kampioenschap. Tegen Hongkong (5-0 zege) maakte hij meteen een hattrick door tussen de 26ste en 58ste minuut keihard toe te slaan. Zuid-Korea bleek in de volgende groepswedstrijd echter te sterk, waardoor Japan naast de eindzege greep. Voor Ogawa bleef zijn aandeel beperkt tot één wedstrijd.

Laatste update: 11 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie