NEC laat vijfde plaats aan Ajax

NEC is er zondagavond niet in geslaagd om de vijfde plaats over te nemen van Ajax. De Nijmeegse formatie verspeelde een voorsprong in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (2-2).

PEC Zwolle knokt zich naar punt bij NEC

Ajax wist eerder op de avond met 2-1 te winnen van FC Twente, waardoor de Amsterdammers naar de vijfde plaats stegen. Die plek volstaat voor Europees voetbal indien Feyenoord de bekerfinale wint. De Rotterdammers spelen die finale op 21 april uitgerekend tegen NEC, dat daarmee twee ijzers in het vuur heeft.

Een week voor de bekerfinale werkte NEC geen overtuigende eerste helft af. PEC Zwolle nam zelfs de leiding dankzij een fraai afstandsschot van Thomas Lam, die doelman Jasper Cillessen verraste. Kort daarna besloot trainer Rogier Meijer om Dirk Proper, terug na een spierblessure, naar de kant te halen. De middenvelder kreeg een half uur speeltijd als voorbereiding op de clash met Feyenoord.

Dubbelslag van Ogawa

Filip Krastev dacht PEC Zwolle zelfs naar een grote voorsprong te schieten. Zijn inzet eindigde echter in het zijnet, waardoor NEC in de wedstrijd bleef. Na rust kantelde de wedstrijd in Nijmeegs voordeel. Koki Ogawa kopte op knappe wijze de gelijkmaker tegen de touwen, waarna Sontje Hansen een penalty verdiende na een duel met Anselmo MacNulty. Ogawa profiteerde opnieuw: 2-1.

PEC Zwolle bleef zich ook na de dubbelslag van Ogawa kranig verweren. De ploeg van trainer Johnny Jansen bleef dreigend en werd na 68 minuten beloond. Een ingestudeerde vrije trap viel voor de voeten van Odysseus Velanas, die doelman Cillessen wist te verslaan. Bij 2-2 bleef het, mede dankzij een aantal puike reddingen van PEC-goalie Jasper Schendelaar. NEC loopt daardoor de vijfde plaats mis.

Scoreverloop: 0-1 (10′) T. Lam, 1-1 (47′) K. Ogawa, 2-1 (53′) K. Ogawa (strafschop), 2-2 (68′) O. Velanas