Bart van Rooij

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Bart van Rooij

Bart van Rooij is een Nederlandse rechtsback. Sinds 2010 komt hij uit voor NEC, waar hij in 2019 debuteerde in het eerste team.

  • Van Rooij speelt momenteel voor NEC
  • De rechtsback promoveerde in 2021 naar de Eredivisie
  • In 2019 maakte hij zijn debuut als profvoetballer
  • Van Rooij was jeugdinternational van Nederland

Clubcarrière

Van Rooij werd op 26 mei 2001 geboren in Escharen, een dorp in de buurt van Nijmegen. In zijn geboorteplaats trapte hij zijn voetbalcarrière af bij amateurclub SV Estria. De rechtervleugelverdediger maakte in 2010 de overstap naar de jeugdopleiding van NEC.

Debuut voor NEC

Bij NEC doorliep Van Rooij het volledige traject. Op 22 februari 2019 debuteerde de rechtspoot in de hoofdmacht van NEC, dat een 5-0 overwinning behaalde op Almere City FC. Trainer Jack de Gier liet hem na 83 minuten invallen voor Guus Joppen. In het seizoen 2018-2019 bleef de teller ook steken op zeven speelminuten, maar in september 2019 kreeg de verdediger de kans om te starten tegen De Graafschap (1-1). Na deze wedstrijd werd hij een vaste waarde in De Goffert.

Van Rooij maakte zijn eerste doelpunt als profvoetballer op 16 oktober 2020 in de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht (1-4 zege). Hij maakte dat seizoen vier doelpunten voor NEC, waaronder de openingstreffer in de halve finale van de play-offs tegen Roda JC Kerkrade (3-0 zege). Drie dagen later promoveerde de Nijmeegse club naar de Eredivisie dankzij een 1-2 overwinning op het veld van NAC Breda.

In duel met Gijs Smal van FC Twente (Pro Shots)

Gewaardeerd in de Eredivisie

Met een 5-0 nederlaag bij Ajax beleefde Van Rooij een pittig debuut op Eredivisie-niveau. De harde nederlaag in Amsterdam zorgde niet voor twijfels bij de rechtsback. Hij hield zich uitstekend staande op het hoogste niveau. Bijna leverde dat in het seizoen 2021-2022 deelname op aan de play-offs voor Europees voetbal, maar een matige slotfase van het seizoen gaf sc Heerenveen de mogelijkheid om het ticket op de slotdag weg te kapen. In de kwartfinale van de KNVB Beker werd NEC uitgeschakeld door Go Ahead Eagles.

Van Rooij maakte op 11 november 2023 zijn eerste Eredivisie-treffer in de uitwedstrijd tegen FC Twente (3-3). Bijna een maand later, op 9 december, trof hij eveneens doel in de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.


Interlandcarrière

Van Rooij doorliep verschillende jeugdelftallen van Nederland. De verdediger van NEC speelde voor de Onder 18 en 19-selectie, maar wist de stap naar Jong Oranje niet te zetten.

Laatste update: 4 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie