Mees Hilgers

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Mees Hilgers

Mees Hilgers is een Nederlandse centrale verdediger. Hij is een jeugdexponent van FC Twente, waar hij in het seizoen 2022-2023 nog altijd actief is.

  • Hilgers speelt momenteel voor FC Twente
  • Hij doorliep de gezamenlijke academie met Heracles
  • De verdediger werd al gelinkt aan topclubs
  • Hilgers debuteerde in 2022 voor Jong Oranje

Clubcarrière

Hilgers werd op 13 mei 2001 geboren in Amersfoort. In zijn geboorteplaats begon hij zijn loopbaan bij de amateurs van ASC Nieuwland, waar de verdediger na een verhuizing terecht kwam bij Sparta Nijkerk. Hilgers ontwikkelde zich uitstekend en verdiende op tienjarige leeftijd een kans in de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo.

Doorbraak bij FC Twente

Als talent mocht Hilgers in de zomer van 2020 meedraaien met de A-selecties van FC Twente en Heracles Almelo. Voor de club uit Enschede speelde hij een aantal oefenwedstrijden. De verdediger besloot te kiezen voor een carrière bij FC Twente, waar hij in oktober van dat jaar een verbintenis voor drie seizoenen ondertekende. Hilgers debuteerde officieel in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Ajax door tien minuten voor tijd in te vallen voor Tyronne Ebuehi.

Het seizoen 2020-2021 stond voor Hilgers vooral in het teken van ontwikkeling. Hij speelde dat seizoen drie Eredivisie-wedstrijden en maakte daarnaast zijn minuten in het beloftenteam van de Tukkers. In het daaropvolgende seizoen profiteerde Hilgers van de blessures van een aantal teamgenoten, waarna hij een vaste basisplaats wist af te dwingen. Uitgerekend in de derbywedstrijd tegen Heracles Almelo (1-0 overwinning) maakte de getalenteerde verdediger zijn eerste goal.

(Pro Shots)

In het sezoen 2022-2023 bleef Hilgers zich uitstekend ontwikkelen door 35 officiële wedstrijden in actie te komen. Ajax, Feyenoord en PSV toonden allen belangstelling voor de verdediger, maar FC Twente en de hoofdrolspeler besloten het seizoen samen af te maken. Na het uitduel bij Vitesse (2-2) in januari 2023 maakte hij wel een statement richting de zomer: “Dat is voor mij wel het moment dat ik graag een stap wil zetten”, zo citeerde Voetbal International.


Interlandcarrière

Hilgers heeft zowel de Nederlandse als de Indonesische nationaliteit. Zijn naam viel ook in relatie tot de nationale ploeg van Indonesië, maar in september 2022 debuteerde hij voor Jong Oranje (2-1 zege op België).

Laatste update: 12 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie