‘Bedroevend’ FC Twente gekraakt: “De eerste helft was nog oké, maar…”

Foto: ‘Bedroevend’ FC Twente gekraakt: “De eerste helft was nog oké, maar…”

Theo Janssen had erop gerekend dat FC Twente de drie punten mee zou nemen uit de Johan Cruijff ArenA. De oud-speler van de Tukkers zag Ajax echter met 2-1 winnen en vond dan ook dat zijn voormalige club niet al te best voor de dag kwam. Bij Studio Voetbal had men daarnaast wel lovende kritieken over voor de huidige prestaties van Twente.

Janssen hekelt Twente-spel tegen Ajax

“Nee, dat had ik absoluut niet verwacht”, reageerde Jansen aan tafel bij Studio Voetbal op de vraag of hij een nederlaag van Twente in de ArenA had verwacht. “Ik vond Twente heel erg tegenvallen. De eerste helft was nog oké, maar de tweede helft… Ik vond ze echt bedroevend spelen. Er zat weinig geloof in, weinig durf. In de laatste tien minuten zag je dat ze moesten en werd het weer wat beter.”

Pierre van Hooijdonk vind echter wel dat Twente kwaliteitsspelers heeft met Robin Pröpper en Mees Hilgers. “Dat zijn wel jongens die weten wat je moet doen in topwedstrijden. Ik vind ze het hele seizoen al goed. Hilgers is nog ietsje jonger, daar zit ontzettend veel potentie in. Pröpper, Hilgers en de keeper (Lars Unnerstall, red.) zijn wel jongens die ervoor zorgen dat Twente staat waar ze nu staan.”

FC Twente-selectie in balans

De oud-spits vindt dat Twente over een uitgekiende selectie beschikt. “Ik denk dat ze veel jongens hebben met voetballend vermogen. Ze hebben ook een hele goede bank. Ze kunnen bijvoorbeeld een Ünüvar brengen wat voor verdedigers, die nooit gewisseld worden, heel vervelend is. Die kan je dol draaien. En de creativiteit op het middenveld met Michel Vlap en Sem Steijn, plus de doelpunten van Ricky van Wolfswinkel.”

Eindigt FC Twente dit seizoen als derde?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie