Michel Vlap

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Michel Vlap

Michel Vlap is een aanvallende middenvelder van FC Twente. Sinds de zomer van 2021 speelt hij voor FC Twente, dat hem in 2022 permanent contracteerde.

  • Vlap speelt momenteel voor FC Twente
  • De middenvelder is een jeugdexponent van sc Heerenveen
  • Hij speelde in het buitenland voor Anderlecht en Arminia Bielefeld

Clubcarrière

Vlap werd op 2 juni 1997 geboren in de Friese stad Sneek. Als talent van VV Sneek Wit Zwart werd de aanvallend ingestelde middenvelder ontdekt door sc Heerenveen, waar hij in 2002 werd opgenomen in de jeugdopleiding. Vlap, die het voetbalgen heeft meegekregen van vader Jan, doorliep de volledige academie.

Doorbraak in Heerenveen

Vlap maakte op 27 november 2016 zijn debuut in de A-selectie tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax (0-1 nederlaag). In de 89ste minuut kreeg hij een invalbeurt gegund door toenmalig trainer Jurgen Streppel, die de rest van het seizoen geen beroep op hem deed. Vlap ontwikkelde zich echter goed en veroverde gaandeweg het seizoen 2017-2018 een vaste plek in de A-selectie. De middenvelder maakte 26 keer zijn opwachting (vier goals).

De definitieve doorbraak van Vlap in sc Heerenveen-shirt volgde in het seizoen 2018-2019. De Fries veroverde niet alleen een basisplaats, maar vormde ook nog eens een levensgevaarlijk duo met PSV-huurling Sam Lammers. Beide spelers maakten dat seizoen zestien doelpunten in de Eredivisie.

Anderlecht

Een mooie transfer kon niet uitblijven voor Vlap. De Nederlandse topclubs ondernamen geen serieuze poging om de doeltreffende middenvelder over te nemen, maar het Belgische Anderlecht wel. Voor circa acht miljoen euro maakte hij de overstap naar de club uit Brussel. Tijdens diens presentatie zorgde hij voor verbazing door Club Brugge-smaakmaker Hans Vanaken niet te kennen. “Dat is volgens mij een heel bekende voetballer geweest hier”, probeerde Vlap, die te horen kreeg dat de Belg nog actief was. “Oh, in vijfde klasse dan ofzo?”, grapte hij onwetend over de status van Vanaken.

Vlap had dertien minuten nodig om zijn eerste competitietreffer te produceren in België. Diezelfde wedstrijd werd een tweede treffer afgekeurd vanwege buitenspel, waarna KV Oostende met 2-1 te sterk bleek. Anderlecht beleefde onder trainer Vincent Kompany een moeizaam seizoen en dat kwam zijn eigen spel niet ten goede. Met tien doelpunten in 25 officiële wedstrijden noteerde Vlap desalniettemin een prima debuutseizoen, die overigens werd ingekort door de coronapandemie.

Arminia Bielefeld

Vlap begon het seizoen 2020-2021 met frisse moed, maar al na twee competitieduels verloor hij zijn basisplaats bij Anderlecht. Zijn teller bleef daardoor steken op elf competitieduels (één goal). In de winterse transferperiode werd hij uitgeleend aan het Duitse Arminia Bielefeld. Vlap beleefde een fantastisch debuut door tegen Bayern München (3-3) een doelpunt, een assist en een voorassist op zijn naam te zetten. Het bleek zijn enige wapenfeit in Duitse dienst, waar hem na speelronde 27 geen minuut speeltijd meer werd gegund.

(Pro Shots)

FC Twente

In augustus 2021 werd Vlap andermaal uitgeleend door Anderlecht. De Belgische topclub verhuurde de middenvelder aan FC Twente, dat hem in de zomer van 2022 permanent aan boord haalde. In zijn eerste twee seizoenen haalde Vlap telkens Europees voetbal met de Tukkers en speelde hij het gros van zijn wedstrijden (77 keer) vanaf de aftrap. Met elf doelpunten en zes assists bleef zijn rendement aan de lage kant. In zijn tweede contractjaar maakte de Fries zijn eerste competitietreffer pas op 9 april 2023 tegen SC Cambuur (4-0 zege).

Laatste update: 12 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie