Anass Salah-Eddine

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Anass Salah-Eddine

Anass Salah-Eddine is een Nederlandse linksback met Marokkaanse roots. In februari 2024 maakte hij de overstap van Ajax voor FC Twente.

  • Salah-Eddine speelt momenteel voor FC Twente
  • De verdediger keerde in februari 2024 terug naar Enschede
  • Hij debuteerde na de kampioenswedstrijd van 2022 in Ajax 1

Clubcarrière

Salah-Eddine werd op 18 januari 2002 geboren in Amsterdam. In zijn geboortestad en omgeving speelde hij voor de jeugdteams van amateurclubs Blauw-Wit Amsterdam, RKSV Pancratius en AFC. De linksback maakte in 2015 de overstap naar de jeugdopleiding van AZ, dat hij in 2018 inruilde voor een kans bij Ajax.

Ajax

Op 13 januari 2020 debuteerde Salah-Eddine in het betaald voetbal. Met Jong Ajax speelde hij in de Keuken Kampioen Divisie met 0-0 gelijk tegen Jong PSV. In het seizoen 2021-2022 kreeg de linksback veelvuldig speeltijd voor het Amsterdamse beloftenteam, mede dankzij de blessure van concurrent Youri Baas. Salah-Eddine werd beloond met een plek in de A-selectie van Ajax voor de laatste fase van het seizoen. Vier dagen na de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen (5-0 zege) debuteerde hij in de uitwedstrijd tegen Vitesse (2-2).

(Pro Shots)

FC Twente

In augustus 2022 verlengde Salah-Eddine zijn contract bij Ajax tot de zomer van 2025. De Amsterdamse club verhuurde hem vervolgens aan competitiegenoot FC Twente, waar hij op 11 augustus 2022 debuteerde in de voorronde Conference League-wedstrijd tegen het Servische FK Cukaricki (4-1 overwinning). In de 81ste minuut viel Salah-Eddine in bij een 2-1 stand om in blessuretijd de assist op Christos Tzolis voor zijn rekening te nemen. Met zeventien gespeelde wedstrijden lukte het niet om een vaste waarde te worden in Enschede.

Salah-Eddine keerde in de zomer van 2023 terug bij Ajax. De verdediger speelde tot en met januari 2024 in totaal negen officiële wedstrijden in de Amsterdamse hoofdmacht, maar zijn perspectief bleef gering. Op 1 februari stemde hij officieel in met een permanente terugkeer naar FC Twente.

Laatste update: 1 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie