NEC beslist saaie subtopperstrijd tegen Heerenveen binnen 2 minuten

NEC heeft goede zaken gedaan in de jacht op een play-off-plek voor Europees voetbal. Tegen de directe concurrent SC Heerenveen zetten de Nijmegenaren een saaie wedstrijd binnen twee minuten naar hun hand (2-0).

Wedstrijdverslag NEC – SC Heerenveen vanuit De Goffert

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-bondscoach Kees Rijvers mocht Heerenveen-keeper Mickey van der Hart meteen aan de bak. De doelman kon ternauwernood redding brengen op een kans uit een corner, wat meteen voor opwinding zorgde in het stadion. Drie minuten later leefde het publiek weer op toen Van der Hart een voorzet van Tjaronn Chery losliet. Een veelbelovend begin, maar die belofte werd verder in de eerste helft niet ingelost.

Op een poging van Heerenveen-aanvaller Osame Sahraoui en een technisch hoogstandje van Youri Baas was er weinig om over te schrijven. Pas in de 44ste minuut kwam er een echte kans. Chery werd neergehaald op de rand van de zestien en ging zelf achter de vrije trap staan. Zijn schot ging langs de blauw-witte muur, maar werd gekeerd door Van der Hart, die ook de rebound van Rober González stopte. Ruststand: 0-0

Tjaronn Chery zorgde voor gevaar namens NEC.

Twee snelle goals

Meteen na rust kreeg Koki Ogawa de beste kansen om de score te openen. Eerst kopte de Japanner een corner van Chery op de lat, even later raakte hij een goede voorzet helemaal verkeerd. Heerenveen zette er meteen wat dreiging tegenover, maar werd op een geblokt afstandsschot en een slecht verwerkte corner niet echt gevaarlijk.

NEC mocht het weer proberen en had in minuut 68 eindelijk succes. Ogawa zag eerst nog een kopbal van de lijn gehaald worden door Sahraoui, maar kreeg een herkansing. Dit keer kopte de spits van NEC raak en liet hij het publiek eindelijk juichen. De supporters zaten nog niet op hun stoel, of ook de 2-0 viel. González kon een voorzet van Mees Hoedemakers helemaal vrij binnen schieten. Na zestig minuten slecht voetbal werd het duel binnen twee minuten beslist. Door de driepunter nam NEC de zesde plek over van Go Ahead Eagles. Heerenveen blijft op de negende plek staan, nu met evenveel punten als Fortuna Sittard.

Scoreverloop: 0-1 (67′) Koki Ogawa, 2-0 (68′) Rober González.