Theo Janssen blij met NEC supporters

Foto: Theo Janssen blij met NEC supporters

Het zijn donkere tijden voor Vitesse. De club uit Arnhem kampt met een schuld van negentien miljoen euro en dus dreigt een faillissement. Echter startte Vitesse vandaag een crowdfunding en die loopt aardig op. Zelfs uit onverwachte hoek komt hulp.

NEC fans willen derby behouden

De actie – die de naam ‘Voor Geel-Zwart’ draagt – kan op veel support rekenen. Vitesse-icoon Theo Janssen is daar erg blij mee. De oud-middenvelder van de Arnhemmers zet zich actief in om zijn club te helpen waar kan. Tegen ESPN vertelt hij het volgende: ”Ik ben er veel mee bezig. Ik ben ook iemand die veel ondernemers belt om te vragen of ze iets kunnen doen. Iets ludiek of iets grappigs. Ik ben aan het kijken of ik nog dingen kan organiseren. Bijvoorbeeld het spelen van een wedstrijd met de oud-legends van Vitesse waarbij de opbrengsten naar Vitesse gaan. Zo ben je zo veel mogelijk bezig om te kijken hoe je zo snel mogelijk, zo veel mogelijk geld binnen kan krijgen. Dan kan deze club nog een hele lange geschiedenis hebben. We worden op 14 mei 132 jaar oud en het zou jammer zijn als dat het einde is. We hopen nog heel veel jaren erbij te krijgen. Er zijn zelfs mensen uit Nijmegen aan het doneren voor de club Vitesse. In Nijmegen willen ze ook gewoon de derby houden, in ieder geval voor de toekomst. Er zijn heel veel mensen in Nederland die nu geld geven aan Vitesse. Dat is wel heel bijzonder om te zien.”

Janssen houdt vertrouwen

Theo Janssen is positief gestemd en heeft vertrouwen in de toekomst voor Vitesse. ”Dat heb ik altijd wel gehad. In de afgelopen weken heb ik gezien hoe druk iedereen er mee bezig is. Als ik dan ook nog zie dat er vandaag een crowdfunding-actie wordt begonnen en er binnen twee uur €250.000 is opgehaald, dan zie je dat het werkt. Dan kan je zeggen dat het loopt en het werkt. Er zijn veel mensen die Vitesse een warm hart toedragen. Laten we hopen dat het zo doorgaat en we zo een gezonde club hebben.”

Doneer jij voor Vitesse?

  • Ja
  • Nee
721+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie