Slot gewaarschuwd: “In Engeland tien keer meer”

Foto: Slot gewaarschuwd: “In Engeland tien keer meer”

Alles wijst erop dat Arne Slot komende zomer de overstap gaat maken naar Liverpool FC. De tacticus werd vrijdag al stevig bevraagd over zijn aanstaande transfer, maar wilde er toen nog niet al te veel over kwijt.

Arne Slot gewaarschuwd voor de Engelse media

Gary Cotterhill van Sky Sports vertelt aan RTV Rijnmond: “Het is zo’n groot verhaal in Engeland. Liverpool is zo’n grote club met een enorme historie. En wie gaat Jürgen Klopp opvolgen? We denken dat we de man kennen die hem gaat opvolgen. Maar bij de persconferentie na Go Ahead Eagles was ik niet welkom.” Vorige week donderdag babbelde Cotterhill al kort met Slot, in het spelershotel. “Het probleem was dat de club en Arne het niet erg leken te vinden, maar het personeel van het hotel probeerde me tegen te houden.”

“In Engeland krijg je tien keer meer publiciteit in vergelijking met clubs uit andere grote competities. En doe dat nog eens keer tien bij clubs als Liverpool en Manchester United, want dat zijn wereldmerken. Ik denk dat het een situatie was als met Ten Hag die naar United ging, al was hij niet klaar voor de hoeveelheid media-aandacht ten opzichte van wat hij gewend was bij Ajax.”

Cotterhill besluit: “Als je een online verhaal schrijft over Liverpool, dan gaan de clicks skyhigh. Voetbal verkoopt zoveel, dat geldt voor kranten, online, social media en voor kanalen zoals die van ons. Hoe meer we van Liverpool krijgen met een manager die weet hoe je ermee omgaat, met een glinstering in zijn ogen en die weet hoe je met de media omgaat, dat wordt zo belangrijk voor hem. Klopp heeft dat en Slot heeft dat ook.”

Slot gaat bezwijken onder de druk van de media

  • Eens
  • Oneens
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie