Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Berghuis keert terug’

Foto: Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Berghuis keert terug’

Ajax moet in de resterende drie competitiewedstrijden de vijfde plaats in de Eredivisie zien vast te houden. Daarvoor moet het zondag eerst zien te winnen van FC Volendam, dat voor zijn laatste kans vecht om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Bij een nederlaag kan het doek definitief vallen voor Het Andere Oranje. Daar zal Ajax geen boodschap aan hebben, dat volgens het Algemeen Dagblad met Steven Berghuis op jacht gaat naar de drie punten.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen FC Volendam: rentree voor Berghuis, Van den Boomen vervangt Tahirovic

Berghuis was lange tijd uit de running met een blessure, maar lijkt zondag in en tegen Volendam volgens de krant weer zijn rentree te kunnen maken. De laatste keer dat de vleugelspeler in een competitiewedstrijd van Ajax in actie kwam was tijdens het duel met sc Heerenveen op 11 maart. Vrijdag werd duidelijk dat Berghuis volledig hersteld is en dus verwacht het Algemeen Dagblad de creatieveling direct weer in de basis. Ook Brian Brobbey wordt in de basisopstelling verwacht, ondanks dat de aanvaller al in de eerste helft gewisseld werd tegen Excelsior.

Bergwijn en Tahirovic geschorst

Het aanvalsduo lijkt ook nodig voor Ajax, dat het wel moet stellen zonder aanvoerder Steven Bergwijn. De buitenspeler zit één wedstrijd schorsing uit naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Excelsior. Het is niet de enige speler die ontbreekt bij Ajax, ook Benjamin Tahirovic moet het duel missen. De middenvelder is eveneens geschorst. Zijn plaats wordt volgens de krant ingenomen door Branco van den Boomen, die een koppel zal gaan vormen met Sivert Mannsverk. Een basisplaats voor Jordan Henderson wordt nog niet verwacht.

Achterin worden er geen wijzigingen verwacht en zal Geronimo Rullí wederom onder de lat beginnen. Voor de Argentijnse doelman vormen Devyne Rensch, Josip Sutalo, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato de achterste lijn. Het duel tussen Volendam en Ajax begint zondag om 14.30 uur.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Volendam:

Rulli; Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato; Van den Boomen, Mannsverk; Berghuis, Taylor, Godts; Brobbey.

Is Berghuis onmisbaar voor Ajax?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, is vervangbaar
217+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie