Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Berghuis: “Heb erover nagedacht hoe we dit moeten aanpakken..”

Foto: Berghuis: “Heb erover nagedacht hoe we dit moeten aanpakken..”

Steven Berghuis is na lang revalideren eindelijk weer fit. De linkspoot is vastberaden om zichzelf nog te tonen tijdens de seizoensafsluiter, tegen Vitesse.

Steven Berghuis (Ajax) trots op mijlpaal: ‘Dit had ik niet verwacht’

Tegen Almere City afgelopen weekend viel Berghuis al in; het was zijn 500ste wedstrijd in het betaald voetbal. “Ik had niet verwacht dat ik zoveel wedstrijden in het betaald voetbal zou spelen, gezien mijn lange tijd bij de amateurs. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik bij alle clubs heb gekregen. Ik heb altijd hard gewerkt en ben ook eigenlijk altijd fit geweest, waardoor ik ook veel heb kunnen spelen. Daar ben ik trots op”, vertelt de aanvaller annex middenvelder op de website van Ajax.

De 32-jarige Berghuis noemt zijn mijlpaal ‘bijzonder’. “Ik liep eerst een blessure aan mijn binnenband op tijdens een wedstrijd tegen Bodø/Glimt. Tijdens mijn revalidatie kreeg ik last van mijn onderrug. Dat was het meest vervelende, omdat het moeilijk te verhelpen was.”

Berghuis: ‘Ben nu volledig hersteld en daar ben ik erg blij mee’

“Ondanks behandelingen en oefeningen bleef ik last houden, vooral op het veld. Daarom besloten we ons te richten op volledig herstel in plaats van te focussen op het halen van een specifieke wedstrijd. Uiteindelijk heeft dit proces tijd gekost, maar ik ben nu volledig hersteld en daar ben ik erg blij mee.”

Zondag wacht een duel met het reeds gedegradeerde Vitesse. “Ik heb erover nagedacht hoe we dit moeten aanpakken. We moeten respect tonen voor de situatie in Arnhem. Hopelijk kunnen we een mooie wedstrijd neerzetten voor beide teams. Ik denk dat we gewoon moeten genieten en vrij moeten spelen”, aldus Berghuis tot slot.

Speelt Berghuis komend seizoen nog bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
174+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie