Doelpuntenregen en teruggekeerd leiderschap | SN Team van de Week 20

Foto: Doelpuntenregen en teruggekeerd leiderschap | SN Team van de Week 20

De twintigste speelronde van de Nederlandse competitie stond dit weekend in het teken van de topwedstrijden Ajax – PSV en AZ – Feyenoord. Hoewel de grote clubs weinig scoorden, hadden de toeschouwers en tv-kijkers voldoende om van te genieten. In het Team van de Week 20 staan echter ook spelers van FC Twente, FC Utrecht en NEC Nijmegen.

SN Team van de Week 20: Twente, Utrecht en NEC Henderson grote smaakmaker

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Dat het drietal clubs dit weekend een overwinning neerzette, kwam door een aantal grote uitblinkers in het team. Of het nu Lars Unnerstall was die wederom uitmuntend stond te keepen, of Taylor Booth was die tegen FC Volendam driemaal raakschoot: allemaal waren ze op hun eigen manier belangrijk voor hun team. Ze konden dan ook niet ontbreken in het beste team van het weekend.

De sterspeler komt echter voort uit het topduel tussen Ajax en PSV. Jordan Henderson maakte in de Johan Cruijff ArenA zijn eerste minuten in de Amsterdamse clubkleuren en toonde direct aan wat ervaring aan een team kan bijdragen. Niet alleen speelde hij zelf een puike wedstrijd, ook was hij voortdurend bezig met zijn teamgenoten. En dat legde Ajax geen windeieren.

Doelman: Lars Unnerstall (FC Twente)

De beste keeper van het Eredivisie-weekend was terug te vinden in het shirt van FC Twente. Unnerstall hield tegen RKC Waalwijk de nul en droeg zo bij aan het binnenhalen van de belangrijke 3 punten. Al het gehele voetbaljaar is hij een van de smaakmakers op de Nederlandse velden en dat zal de komende maanden nog wel blijven, waarmee hij een cruciale bijdrage kan leveren aan het binnenhalen van de derde plek.

Verdediger: Tristan Gooijer (Ajax)

Voor een talent die amper in het eerste team van Ajax heeft gevoetbald, hield Tristan Gooijer zich tegen PSV uitstekend staande. De jongeling liet zich leiden door Henderson en maakt elke wedstrijd een stap voorwaarts. Waar hij in aanvallend én verdedigend opzicht nog het nodige kan bijleren, wint hij langzaam het vertrouwen van John van ‘t Schip.

Verdediger: Wouter Goes (AZ)

AZ beleefde zondag een teleurstellende middag tegen Feyenoord. Onder leiding van Maarten Martens hoopte de club weer dichterbij de top 3 te komen, maar niets was minder waar. Wouter Goes hield zichzelf centraal achterin echter wel staande. De defensieve kracht had persoonlijk weinig moeite met de aanvallers van Feyenoord, alleen kon hij een nederlaag niet voorkomen.

Verdediger: Robin Pröpper (FC Twente)

Dat Robin Pröpper ook tegen RKC Waalwijk een puike wedstrijd op de mat bracht, mag nauwelijks een verrassing meer heten. De voetballer heeft het bij zijn huidige werkgever uitstekend naar zijn zin en dat straalt hij ook uit op het veld. Pröpper hield met zijn teamgenoten de nul en onderscheidde zich met zijn overzicht en leiderschap.

Middenvelder: Jordan Henderson (Ajax)

De grote smaakmaker van het weekend was natuurlijk Henderson. De verwachtingen waren hooggespannen, maar de Engelse international heeft daar duidelijk geen problemen mee. Hij luidde de openingstreffer in, was nadrukkelijk aanwezig met zijn aanwijzingen en sloeg in balbezit geen modderfiguur. Dat hij in het topduel ook niet gewisseld hoefde te worden, is voor Van ‘t Schip een groot pluspunt om mee te nemen.

Middenvelder: Jens Toornstra (FC Utrecht)

FC Utrecht had zondag weinig moeite met FC Volendam en dat kwam onder meer door het spel van Jens Toornstra. De middenvelder liep wederom overal op het veld en was zeer nuttig in zowel de opbouw als tijdens het druk zetten op de tegenstander. Toornstra bewees daarmee dit weekend nog maar eens dat hij een niet te missen schakel is in de selectie van Ron Jans.

Team van de Week 20.

Middenvelder: Tjaronn Chery (NEC Nijmegen)

Aan het einde van vorige maand kwam naar buiten dat Tjaronn Chery voor een half jaar terugkwam naar de Eredivisie om voor NEC Nijmegen te spelen. Hij had amper tijd nodig om te wennen, want tegen Heracles Almelo onderscheidde hij zich alweer met het maken van de openingstreffer. Als creatieveling had hij bovendien een belangrijke rol, waarvan zijn ploeg optimaal profiteerde.

Aanvaller: Steven Berghuis (Ajax)

Voor de camera weet Steven Berghuis wel eens te overtuigen, maar tegen PSV liet de aanvaller nog maar eens zien dat hij tot een van de beste spelers van de Eredivisie behoort. De buitenspeler was voortdurend dreigend met zijn techniek en snelle handelen. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het eerste en enige doelpunt van Ajax.

Aanvaller: Koki Ogawa (NEC Nijmegen)

Tegen Heracles Almelo kwam NEC Nijmegen op een achterstand te staan, maar Koki Ogawa draaide de stand volledig om. Met twee doelpunten leverde hij een belangrijke bijdrage aan de overwinning van zijn team. Midweeks staat het bekerduel met ADO Den Haag op het programma en krijgt hij optimaal de gelegenheid om te laten zien wat hij waard is.

Aanvaller: Luuk de Jong (PSV)

Vangelis Pavlidis en Santiago Giménez zijn dit voetbaljaar in de Nederlandse competitie dan wel op dreef, maar Luuk de Jong kan er ook wat van. Tegen Ajax maakte hij alweer zijn achttiende treffer van het seizoen en dat had ook een doelpunt meer kunnen zijn, als de bal bij zijn inzet in de tweede helft niet tegen de lat belandde. De centrumspits was ook tegen Ajax onmisbaar voor zijn ploeg.

Aanvaller: Taylor Booth (FC Utrecht)

De gebroeders Booth zorgde dit weekend in het duel tussen FC Utrecht en FC Volendam voor vrijwel alle treffers. Waar Zach Booth namens FC Volendam voor één treffer verantwoordelijk was, zette Taylor Booth een hattrick op zijn naam. Door zijn grote vorm staat FC Utrecht inmiddels op de elfde positie en mag de ploeg van Jans zelfs hopen op de play-offs voor Europees voetbal.

Wie was de beste aanvaller van het weekend?

  • Berghuis
  • Ogawa
  • De Jong
  • Booth
196+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:50
1+
Van Polen blijft verbonden aan PEC en wil directeur worden
12:31
32+
‘Ajax en PSV concreet voor Eredivisie-verdediger’
12:11
41+
Brands laat zich uit over transfertarget: “Een interessante speler”
12:00
148+
Waarom Liverpool niet kiest voor Bosz maar voor Slot
11:42
3+
Concurrenten PEC Zwolle en Heracles brengen opstellingen naar buiten
11:31
32+
AZ en NEC met sterke opstellingen klaar voor ‘kraker’
11:07
242+
Kraaij junior ziet ‘lachwekkend’ bedrag voor Slot
10:46
100+
‘Ten Hag-exit onhoudbaar’
10:26
483+
‘Ajax-terugkeer van Jonk goed mogelijk’
10:15
50+
Van der Vaart haalt herinneringen op: “Nooit tot me doorgedrongen”
09:47
526+
‘Slot haalt oud-Feyenoorder naar Liverpool’
09:25
776+
Van Persie spreekt zich uit over hoofdtrainerschap Feyenoord
09:13
364+
“Ik ben toen terecht weggestuurd bij Ajax”
08:44
72+
Kane gaat bij Bayern München voor groot doel
08:29
135+
Boodschap Ten Hag voor fans: “Ik heb een team te managen”
08:17
1777+
Klaassen ziet dé oplossing voor Ajax
07:00
37+
Laatste kans voor Spurs en Arsenal | Match of the Weekend
23:35
45+
Belgen houden adem in: EK Tielemans in gevaar?
23:20
1096+
‘Zelfs Xavi dreigt De Jong te laten vallen’
23:03
20+
Strijdbaar Chelsea pakt punt bij Villa, Madueke scoort
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie