‘Ajax en PSV concreet voor Eredivisie-verdediger’

Foto: ‘Ajax en PSV concreet voor Eredivisie-verdediger’

Ajax en PSV hebben Philippe Sandler hoog op het lijstje staan voor komende transferzomer. De Telegraaf meldt zondag dat de Amsterdammers het meest concreet zijn voor de 27-jarige verdediger. Sandler kan zijn sterke seizoen bij NEC belonen met een stap hogerop in Nederland.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Ajax en PSV azen allebei op NEC-verdediger Philippe Sandler

De laatste weken werd Sandler steeds meer gelinkt aan een Nederlandse toptransfer; hij kreeg lovende kritieken van veel analisten voor zijn spel bij het verrassende NEC. Naar verluidt azen zowel Ajax als PSV op de Amsterdammer, die naast de Nederlandse ook de Amerikaanse nationaliteit heeft. Doordat Sandler Ajax goed kent zouden de hoofdstedelingen een streepje voor hebben. Tussen 2005 en 2016 doorliep hij de jeugdopleiding in Amsterdam, waarna hij in 2016 verkaste naar PEC Zwolle.

Terugkeer naar Amsterdam?

Ajax zoekt een opbouwend sterke verdediger en heeft daarbij Sandler bovenaan het lijstje gezet. Zijn opbouwende kwaliteiten worden veelal geprezen, de nonchalance in het verdedigen is nog altijd een achilleshiel. Clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf opperde recent om de dure Josip Sutalo te verkopen en Sandler voor zo’n 3 á 5 miljoen euro te halen. De marktwaarde van de stopper wordt momenteel op 2,5 miljoen geschat door Transfermarkt. Hij heeft in De Goffert nog een contract tot medio 2025.

PSV

Zondagochtend bevestigde Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, nog dat de club op zoek is naar een rechter centrumverdediger. Sandler noemt hij als een goede optie. “Het is een goede speler. Ik weet niet of hij het niveau bij ons aan zou kunnen, daarvoor zou hij eerst bij ons moeten spelen. Maar het is een interessante speler, dat is duidelijk.” De Eindhovenaren willen de opties in de defensie vergroten. Geregeld wordt middenvelder Jerdy Schouten in de verdediging geposteerd omdat hij opbouwend beduidend beter is dan André Ramalho. PSV wil echter wel langer door met de Braziliaan.

Kan hij deze stap aan?

  • 100%
  • Nee, laat verdedigend echt steken vallen
298+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie