Vermeulen kraakt Ajax: “Hoe kom je er bij?”

Foto: Vermeulen kraakt Ajax: “Hoe kom je er bij?”

Arno Vermeulen begrijpt er niets van dat Ajax Francesco Farioli wil aanstellen als nieuwe hoofdtrainer. De voetbalverslaggever begrijpt niet hoe de Amsterdammers zijn uitgekomen bij de 35-jarige Italiaan, die een akkoord zou naderen met Ajax.

Vermeulen kraakt keuze Ajax voor Farioli

Vermeulen vertelt aan tafel bij Studio Voetbal niet onder de indruk te zijn van de prestaties van Farioli bij Nice. “In het afgelopen jaar hadden ze 58 punten, nu 54 met nog twee wedstrijden te spelen. Hij kan maximaal op zestig punten komen, twee meer dan vorig jaar. Zoveel scheelt het niet.”

Bijzonder noemt Vermeulen de geleverde prestaties dan ook niet. “Hij kan er nog derde mee worden, maar staat nu vijfde. Hij heeft 33 miljoen meer geïnvesteerd in de club dan dat er binnenkwam, dus je mag aannemen dat hij betere spelers heeft gekregen.” De sportverslaggever vertelt nog iets opmerkelijks te zien. “Het doelsaldo van het team, 37 goals voor, 25 tegen. Er zijn maar vijf clubs in de competitie die minder goals hebben gemaakt, dus het is ook geen doelpuntenmachine, dat elftal. Alleen defensief blijkt het wel goed te zitten. Bovendien staan ze zestien punten achter op Paris Saint-Germain, dus we moeten ook niet overdrijven.”

Farioli naar Manchester United?

Vermeulen stelt dat een ploeg als Manchester United dan net zo goed had kunnen uitkomen bij Farioli. “De eigenaar van de club is Ratcliffe, de nieuwe eigenaar van Manchester United. Je zou denken data als Farioli echt zo goed is, hij wel meegenomen zou worden naar United. Maar ik heb eigenlijk nergens in een Engelse krant gelezen dat hij op een lijstje staat. Hij heeft, met alle respect, nog niets gepresteerd als trainer. Vijfde in Frankrijk, maar vorig jaar was het niet veel minder. Nice is gewoon een goede ploeg. Hoe kom je dan bij hem uit? Waarom wil je hem per se hebben?”

Eens met Vermeulen?

  • Ja, hij heeft gelijk
  • Nee, Farioli is een prima keuze voor Ajax
247+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie