Toekomstseinen intern op rood bij PSV

Foto: Toekomstseinen intern op rood bij PSV

Nu de kruitdampen van het feestgedruis binnen landskampioen PSV weer zijn opgetrokken, zal men zich intern bij de top van de Eindhovense club terdege realiseren dat het ‘project-volgend seizoen’ het allerbelangrijkste is. Dat zorgt ervoor dat er onderwerpen zijn die de seinen op rood zetten.

Inside: top van PSV moet hard aan het werk om selectie voor komend seizoen sterk genoeg te houden

Zo waren er in de dagen na het behalen van de titel in eigen huis tegen Sparta de woorden van de al enige tijd geblesseerde Noa Lang. Deze sterspeler klom in zijn telefoon om via Instagram zijn hart te luchten over de handelswijze binnen zijn club omtrent de revalidatie van zijn hamstringblessure. De aanvaller wees hiervoor met de beschuldigende vinger naar zijn werkgever.

Noa Lang wijst op pijnpunt PSV

Dat deed hij dan wel niet met directe bewoordingen qua naam en toenaam, maar een goed verstaander heeft doorgaans meer één woord nodig. De actie van de kennelijk ontevreden Noa Lang zei iets over de daadwerkelijke gang van zaken achter de schermen bij PSV, waar het heel lang koek en ei leek.

Maar zoals zo zaak: ook op De Herdgang was dit blijkbaar niet zo. Succes verbloemt meestal héél veel, maar soms niet álles. Trainer Peter Bosz liet in de voorbije dagen weten de gedane uitspraken van Lang “niet verstandig” te vinden. Hiervoor zal intern dan ook zeker nog een woordje gewisseld gaan worden.

Noa Lang zal komend seizoen, gezien zijn uitstekende voetbalkwaliteiten, weer heel belangrijk moeten gaan zijn voor PSV. In de Eredivisie, maar zeker ook in de Champions League. Mits alle plooien keurig gladgestreken zijn. Want anders zou het zomaar kunnen dat de flankspeler alsnog zijn heil elders gaat zoeken.

Johan Bakayoko ligt goed in de markt

Dan zal een eventueel geïnteresseerde club overigens wel een miljoenenbedrag als afkoopsom op tafel moeten leggen, omdat de vleugelspits nog een doorlopend contract heeft bij de Brabantse topclub. Een andere speler die voor een ‘rood sein’ op de burelen van PSV zorgt is Johan Bakayoko.

Deze Belg stond in de afgelopen tijd al meermaals in de belangstelling van Europese topclubs, waaronder Paris Saint-Germain. De komende zomerse transferwindow kunnen we wederom wat biedingen verwachten. Bij een goed bod is het zomaar mogelijk dat deze zeer talentvolle aanvaller elders zal gaan voetballen.

Joey Veerman op weg naar uitgang PSV

Een eventuele vervanger moet op het lijstje van technische baas Earnest Stewart klaarstaan. Net zoals deze oud-prof een opvolger voor Joey Veerman, ook zo een heet hangijzer voor het spelersbeleid betreft, in zijn achterhoofd moet hebben. Anders gezegd: een spelverdeler met tactisch inzicht die er eigenlijk meteen moet staan komend seizoen.

Omdat PSV wéér voor de landstitel mee wil gaan spelen, naast de wedstrijden op het hoogste Europese podium. Sergiño Dest was in eerste instantie zeker ook voorzien om in dat basiselftal te gaan spelen. Tot de verdediger met vaak heel aanvallend spel ernstig geblesseerd raakte aan zijn knie.

Het risico-Dest

Waardoor PSV besloot om de optie in zijn contract niet te lichten. Omdat het financiële risico voor de Eindhovense club te groot is. Toch hoopt Peter Bosz dat de Amerikaan, die eigendom is van Barcelona en zal moeten revalideren tot begin 2025, alsnog in Brabant gaat blijven. Duidelijk is echter wel dat voor zijn positie ook het interne sein op rood staat, omdat daar ook een vervanger gezocht moet gaan worden.

“Het is het werk van Earnest Stewart, dat op de eerste plaats. Het niet lichten van de optie betekent niet dat de mogelijkheid weg is dat Sergiño blijft. Het is ook gewoon mogelijk dat hij uiteindelijk speler van PSV zal worden.” Er is dus nog volop werk aan de winkel voor de top van PSV. Prestaties van nu zijn immers geen enkele garantie voor de toekomst.

PSV moet een blik nieuwe sterspelers gaan halen?

  • Ja
  • Nee
982+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie