Tristan Gooijer

Leeftijd: 19

Het laatste nieuws over Tristan Gooijer

Tristan Gooijer is een Nederlandse verdediger, die zowel centraal als op de rechterflank uit de voeten kan. In 2023 debuteerde hij namens Ajax op het hoogste niveau.

  • Gooijer speelt momenteel voor Ajax
  • De verdediger debuteerde in 2023 op het hoogste niveau
  • In 2022 maakte hij zijn debuut bij Jong Ajax
  • Gooijer speelde in de jeugd van Almere City FC

Clubcarrière

Gooijer werd op 2 september 2004 geboren in Blaricum. De rechtspoot begon zijn voetbalcarrière in het shirt van amateurclub FC Almere, waarna hij via Forza Almere werd opgenomen in de voetbalacademie van Almere City FC. Hij maakte een goede ontwikkeling door bij de jongste profclub van Nederland en speelde zich daarmee in de kijker bij talentscouts van Ajax.

Op 7 maart 2002 debuteerde Gooijer, sinds 2021 in het bezit van een profcontract, in het betaald voetbal. In de thuiswedstrijd van Jong Ajax tegen ADO Den Haag (6-3 overwinning) werd de verdediger na 87 minuten afgelost door Steven van der Sloot. De technische staf deed vanaf dat moment regelmatig een beroep op hem. Gooijer maakte op 1 december 2023 zijn eerste twee doelpunten als prof, in de doelpuntrijke uitwedstrijd tegen FC Den Bosch (3-3).

Debuut in Ajax 1

Gooijer verdiende op 14 december 2023 zijn debuut voor Ajax, dat ten koste van AEK Athene (3-1 overwinning) een Conference League-ticket veroverde. De verdediger had zich in een befaamd rijtje kunnen scharen door te scoren bij zijn debuut, maar teamgenoot Chuba Akpom vergat de bal af te leggen door zelf te schieten. Aan Ajax TV verklaarde Gooijer nadien: “Chuba zei dat ik had moeten schreeuwen, want hij had het echt niet gezien.”

Op 21 december 2023 maakte Gooijer zijn basisdebuut voor Ajax. Het werd een avond om snel te vergeten: de Amsterdamse club blameerde zich in de TOTO KNVB Beker door toedoen van amateurclub Hercules (3-2).

Tristan Gooijer als speler van Jong Ajax (Pro Shots)

Interlandcarrière

Als talent van Ajax heeft Gooijer verschillende invitaties ontvangen van vertegenwoordigende jeugdelftallen. Hij maakte minuten voor zowel de Onder 16 als de Onder 18 van Nederland.

Laatste update: 2 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie