Davy van den Berg

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Davy van den Berg

Davy van den Berg is een Nederlandse middenvelder. In de zomer van 2023 verruilde hij FC Utrecht voor het gepromoveerde PEC Zwolle.

  • Van den Berg speelt momenteel voor PEC Zwolle
  • In 2023 promoveerde de middenvelder naar de Eredivisie
  • Hij speelde eerder voor FC Utrecht en Roda JC Kerkrade
  • Bij PSV werd Van den Berg weggestuurd door Ruud van Nistelrooij
  • Hij is bekeerd tot de islam

Clubcarrière

Dave Johannes Andreas van den Berg werd op 4 februari 2000 geboren in Uden. In zijn geboorteplaats werd hij aangemeld als jeugdspeler van amateurclub UDI ’19, waar de middenvelder zich in 2008 in de kijker speelde bij PSV. In Eindhoven doorliep de rechtspoot verschillende jeugdelftallen, maar eind 2018 werd de samenwerking beëindigd na een conflict met zijn toenmalige hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij.

Debuut voor FC Utrecht

In de winter van 2019 maakte Van den Berg transfervrij de overstap naar FC Utrecht. Op 18 oktober maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal tijdens de Eerste Divisie-wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en De Graafschap (2-2). Tot en met het seizoen 2021-2022 speelde de middenvelder in totaal veertig wedstrijden voor het beloftenteam van de Domstedelingen. Scoren deed hij één keer, op 13 september 2021 tegen Jong PSV (2-1 overwinning). Een pikant detail: Van Nistelrooij stond als trainer aan het roer bij de Eindhovense ploeg.

Van den Berg was in de tussentijd al gedebuteerd voor de hoofdmacht van FC Utrecht. Op 27 oktober 2020 mocht hij in de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht (2-4 overwinning) voor het eerst opdraven. Zijn Eredivisie-debuut volgde op 29 augustus 2021 in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (3-1 overwinning). Zijn derde en laatste wedstrijd voor Utrecht 1 speelde Van den Berg op 26 oktober van datzelfde jaar tegen amateurclub VV SteDoCo, dat in de KNVB Beker met 0-5 werd verslagen.

Verhuur aan Roda JC

In de winter van 2022 maakte Van den Berg op huurbasis de overstap naar Roda JC Kerkrade. Op 4 februari maakte hij tegen NAC Breda (2-2) zijn debuut voor de Limburgse eerstedivisionist, waar hij uitgerekend tegen Jong FC Utrecht (2-1 zege) zijn enige doelpunt maakte. Van den Berg speelde zeventien officiële duels voor De Koempels, waaronder de fatale play-offwedstrijden tegen Excelsior. Al in de eerste ronde werd de route naar promotie afgesneden door de Kralingers.

(Pro Shots)

Transfer naar FC Utrecht

Van den Berg vertrok in de zomer van 2022 van FC Utrecht naar PEC Zwolle. De middenvelder, die is bekeerd tot de islam, had met drie doelpunten en zeven assists een aandeel in de promotie naar de Eredivisie. Bijna veroverde De Blauwvingers ook nog de titel van de Keuken Kampioen Divisie, maar Heracles Almelo kroonde zich op basis van doelsaldo tot de nummer één. Van den Berg produceerde op 2 september 2023 op fraaie wijze zijn eerste Eredivisie-doelpunt tegen Almere City FC (1-2 zege).


Interlandcarrière

Van den Berg speelde voor verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland. De Onder 19-selectie bleek het hoogst haalbare.

Laatste update: 11 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie