Ajacieden voetballen plots goed, Feyenoorders kunnen er ook niks aan doen | SN Team van de Week 19

Foto: Ajacieden voetballen plots goed, Feyenoorders kunnen er ook niks aan doen | SN Team van de Week 19

SoccerNews heeft weer het SoccerNews Team van de Week na de 19e speelronde en wat valt op? Ajacieden en Feyenoorders. Want bij Ajax gaan ze vooral aanvallend opeens goed voetballen. Bij Feyenoord spelen ze al wekenlang goed, maar dan verdedigend. Dus deze week mogen zij samen het SN Team van de Week 19 vormen.

SN Team van de Week 19: 3 Ajacieden, 2 Feyenoorders en slechts 1 PSV’er

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Ajax is helemaal trots. De Amsterdams club won niet alleen bij Heracles Almelo (2-4), maar is ook hofleverancier van het SN Team van de Week 19 én levert met Steven Berghuis ook de SN Sterspeler van de Week 19. Bij Feyenoord kunnen ze ook niets aan doen dat de aanvallers ze er maar niet inschieten en daarom prikt de selectiesamensteller daar doorheen en neemt gewoon Feyenoorders in de selectie ondanks het puntenverlies tegen FC Twente (0-0). PSV valt ten prooi aan de door hen zo hoog gestelde verwachtingen. In de teleurstellende pot tegen Almere City (2-0). De onverstoorbare Luuk de Jong prikte er gewoon weer twee en is er gewoon weer bij. Maar wie mogen zich maandag nog meer melden?

Doelman: Lars Unnerstall (FC Twente)

Allereerst hebben we natuurlijk een doelman nodig en dan kijk je al snel naar Lars Unnerstall van FC Twente. Hij is zonder twijfel een van de beste, zo niet dé beste keeper van de Eredivisie. Zondag bewees de Duitser dat in De Kuip. Mede dankzij zijn 6 reddingen bleef Twente verstoken van tegentreffers. Uiteraard viel één moment daarbij speciaal op. Hij redde uitstekend op de penaltyinzet van Santiago Giménez en ook de rebounds van Dávid Hancko en Quinten Timber waren voor hem.

Rechtsback: Siebe Horemans (Excelsior)

Als rechtsback hebben we gekozen voor Siebe Horemans van Excelsior. De Belgische vleugelverdediger meldt zich af en toe bij het SN Team van de Week. Dat komt vooral dat Horemans per seizoen altijd goed is voor een paar doelpuntjes. Dat was ook tegen FC Utrecht (1-1) het geval en leverde een punt op. Horemans toonde dat hij ook met links raak kan schieten. Verder blijft hij een uitstekende degelijke verdediger. Zo won hij al zijn grondduels (5 van de 5).

Centrale verdediger: Dimitrios Siovas (Fortuna Sittard)

Je hebt van die verdedigers die je niet graag in de spelerstunnel tegenkomt, laat staan op het veld. Dimitrios Siovas van Fortuna Sittard is zo’n beest van een verdediger. De Griekse centrumverdediger in Limburgse dienst boezemt angst in. Ook al is hij 35 jaar, hij tackelt nog steeds als de beste. Met 4 succesvolle van 5 tackles was hij dé tackelaar in de gewonnen uitwedstrijd bij FC Volendam (0-1). Met zo’n ervaren speler met uitstraling sta je altijd al voor de wedstrijd met 1-0 voor. Nou wij willen graag met 1-0 voor staan.

Centrale verdediger: Dávid Hancko (Feyenoord)

Als zijn partner hebben we gekozen voor een veel sierlijkere type met Dávid Hancko. De Feyenoorder is, zeker nu Giménez in een vormdipje zit, de waardevolste speler in De Kuip. Hij toonde dat wederom tegen FC Twente. Met zijn rust en techniek is hij dé man in de opbouw die ook nog wat kan creëren. Hij deelde liefst 106 passes uit, waarvan er 94 aankwamen (89 procent), daarnaast was hij met 3 dribbels ook de man met de meeste loopacties met bal. Hij kan er ook niet zoveel aan doen dat bij Feyenoord aanvallend het nu even niet loopt. Hij probeerde het nog op te lossen door zelf maar in zijn eentje een aanval op te zetten en af te ronden. Hij schoot alleen net langs de verkeerde kant van de paal. Ook in de rebound van de gemiste Giménez-strafschop had hij pech. Hij mag zich troosten met een plek in het SN Team van de Week 19.

Linksback: Bas Kuipers (Go Ahead Eagles)

Bas Kuipers heeft geen troost nodig. Want de linksback van Go Ahead Eagles zit niet alleen in het SN Team van de Week 19, mede dankzij een goal van hem sloeg Go Ahead de aanval van NEC op de zesde plaats af. De club uit Deventer maakte tot twee keer een achterstand goed en deed met 2-2 goede zaken. Aanvoerder Kuipers kopte uitstekend de 1-1 binnen en mag zich melden op linksback.

Middenvelder en SN Sterspeler van de Week 19: Steven Berghuis (Ajax)

We gaan naar de volgende linie en komen dan gelijk uit bij de SN Sterspeler van de Week 19. Bij Ajax gaat nog steeds veel niet goed, maar er wordt wel gewonnen. Dit weekend werd Heracles met 4-2 verslagen. Steven Berghuis was de grote uitblinker. De rechtsbuiten en aanvoerder van Ajax is nu ook de aanvoerder, maar rechtermiddenvelder van het SN Team van de Week 19. Het zal voor hem niet zo uitmaken, hij is allang blij dat het over zijn voetbalkunsten gaat en niet over zijn gedrag. Want tegen Heracles toonde hij weer zijn klasse. Op uitstekende wijze zette hij Ajax op 1-2 en hij creëerde liefst 8 kansen. Daarmee was hij de kansenbezorger bij uitstek. Zijn passnauwkeurigheid van 91 procent is ook om over naar huis te schrijven en uiteraard strooide hij weer met uitstekende dieptepasses (6 van de 7 succesvol). Maar wat helemaal opvalt is dat hij 3 keer tackelde en 3 keer uitstekend. Geen kaarten, of vervelende media deze keer voor hem, maar een dubbele prijs van SoccerNews!

SN Team van de Week 19.

Middenvelder: Mats Wieffer (Feyenoord)

Met Mats Wieffer hebben we nog een Feyenoorder die er ook niets aan kan doen dat het aanvallend allemaal niet zo lekker loopt in Rotterdam. De nuchtere middenvelder haalt altijd een 7, maar deze keer zat hij boven de 8. Vooral in de tweede helft was hij op dreef. Hij geeft passjes, loopt de ruimtes dicht en tackelt waar nodig. De stofzuiger en simpele passer is essentieel voor het Slot-spel, maar dan moet er nog wel aanvallende impulsen komen van de rest. Gelukkig heeft Wieffer die wel in dit sterrenelftal.

Middenvelder: Kristian Hlynsson (Ajax)

Zoals aanvallende middenvelder Kristian Hlynsson van Ajax. De IJslander was tegen Heracles goed voor 1 doelpunt en 1 assist. Hij scoorde als laatste zaterdagavond met een uitstekende aanname en dito schot met links. De 20-jarige middenvelder, die eigenlijk rechts als voorkeursbeen heeft, wordt met de week beter en ontwikkelt zich razendsnel. Hij staat inmiddels ook alweer op 6 doelpunten in de Eredivisie. Op veel punten haalde hij tegen Heracles ook een 100 procent-successcore. Zoals op zijn dribbels (2 uit 2), tackels (1 uit 1) en grondduels (3 uit 3). Hlynsson kom erbij!

Middenvelder: Davy van den Berg (PEC Zwolle)

Aan de linkerkant hebben we voor linkspoot Davy van den Berg van PEC Zwolle gekozen. Hij was de man van de wedstrijd in de zuinige overwinning op Vitesse (1-0). SoccerNews was erbij en sprak met de man die zich heeft bekeerd tot de islam. We raakten onder de indruk van hem en dat waren we al op basis van de voetbalstatistieken. Zo slaagde 5 van zijn 7 tackels, won hij 9 van de 12 grondduels, kwamen 6 van zijn 7 dieptepasses aan en was hij actief in de passing en pogingen richting doel. Niet zo gek dat de middenvelder in veel statistiekenlijstjes boven komt drijven. Op ons spelerslijstje staat hij nu ook.

Spits: Brian Brobbey (Ajax)

Dan komen we uit bij de spitsen want we spelen deze week een 1-4-2-2-formatie. Dat betekent dat we twee beren van spitsen hebben, die elkaar ook nog eens goed aanvullen. Brian Brobbey is spits nummer één. Hij onttrok zich al een tijdje aan de Ajax-malaise en nu het met de Amsterdammers wat beter gaat, gaat het helemaal geweldig met de boomsterke spits. Hij schoot er tegen Heracles twee pats boem binnen. Twee goals die alleen Brobbey zo kan maken.

Spits: Luuk de Jong (PSV)

De andere spits is natuurlijk Luuk de Jong. De goaltjesgetter die vooral de laatste weken op dreef is bij PSV. Hij is misschien wel de beste kopper ter wereld en vult daarom Brobbey goed aan. De Ajax-spits kan dienen als bliksemafleider en boom waardoor De Jong de ruimte kan induiken om binnen te koppen. Dat deed hij deze week niet, maar toch scoorde hij twee keer tegen Almere City (2-0). Erg bijzonder en dus mag hij zich weer gaan melden. Want door zijn doelpunten heeft hij nu tegen elke tegenstander in de Eredivisie een doelpunt gemaakt, maar het SN Team van de Week heeft zeker tegenstanders waar hij nog niet tegen gescoord heeft. Laat het doelpuntenfeest beginnen!

Smul jij ook zo van dit spitsenduo?

  • Ja, hiermee zouden we op het EK moeten spelen
  • Nee, dit matcht niet
181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie